14.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO. Incendiu la bordul remorcherului Hercules

FOTO+VIDEO. Incendiu la bordul remorcherului Hercules

UPDATE 16.46. „Incendiul a fost lichidat la ora 16.30”, au precizat reprezentanții ISU Dobrogea. Nu s-au înregistrat victime.

Un incendiu a izbucnit în camera motoare la bordul remorcherului Hercules, care aparține ARSVOM (Agenția Română pentru Salvarea Vieții Omenești pe Mare).

La fața locului au ajuns două echipaje ale ISU Dobrogea, 14 pompieri în total, o autospecială a pompierilor din port și o ambulanță SMURD cu 3 paramedici.

Echipajele ISU Dobrogea au intervenit cu gaz inert și au pătruns în sala motoare a navei.

„Se intervine foarte greu, este spațiu închis și e degajare mare de fum. Au reușit să intre în primul compartiment al motoarelor se deplasează spre al doilea pentru identificarea focarului”, au precizat reprezentanții ISU Dobrogea.

Remorcherul maritim multifuncțional cu clasă de gheață Hercules, aflat în dotarea Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, a fost construit în perioada 1986-1988 și a fost utilizat la activitățile specifice de căutare și salvare a vieții omenești pe mare, salvare și remorcare a navelor maritime aflate în pericol și operațiuni de depoluare și a fost solicitat de-a lungul timpului să efectueze și operațiuni de spargere a gheții pe sectorul maritim al Dunării.

Deoarece remorcherul Hercules era depășit tehnologic și nu mai corespundea din punct de vedere tehnic, pentru a-și obține certificatele de navigație și a-și relua rolul în condiții minime de siguranță era necesară retehnologizarea și modernizarea. Aceste lucrări au demarat în anul 2013, valoarea estimată a investiției fiind de 36,5 milioane lei. La nivelul lunii decembrie 2016 serviciile de modernizare și retehnologizare, din contractul inițial, erau executate 95%.

Pe parcursul procesului de modernizare a apărut necesitatea suplimentării volumului de lucrări, astfel încât valoarea totală a investiției ajunge la 47,417 milioane lei. Durata restului de execuție a investiției este de 16 luni.

 

Cele mai citite

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...

Forțele israeliene continuă ofensiva în Gaza dinspre nord și sud

Luni, forțele israeliene au pătruns adânc în ruinele de la marginea de nord a Fâșiei Gaza pentru a recuceri o zonă de la luptătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă