19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialIncendiu la Circul Globus. 11 animale au murit din cauza fumului, printre...

Incendiu la Circul Globus. 11 animale au murit din cauza fumului, printre care și doi tigri. Animalele salvate ar putea fi mutate la Grădina Zoologică | FOTO + VIDEO

UPDATE 11.00  Potrivit ultimelor informații transmise de către Daniel Vasile, cele 11 animale sunt: doi tigri, doi porci vietnamezi, patru pisici și trei câini.

Iată și cele 20 de animale salvate de pompieri: șapte tigri, două cămile, doi tauri, un cal, doi ponei, un cangur, trei ogari și trei capre.

UPDATE 10.00: Reprezentanţii Circului Globus au declarat, pentru Mediafax, că poartă negocieri cu Grădina Zoologică din Capitală pentru a putea muta animalele salvate, care erau retrase din activitate.

Purtătorul de cuvânt al Circului Globus, Cornelia Popescu, a precizat că spaţiul în care a izbucnit incendiul aparţine circului, iar animalele care se aflau acolo erau retrase din activitate. Acesea se aflau sub observaţia a patru îngrijitori şi mai mulţi paznici, care au şi sunat la numărul unic de urgenţe 112 în momentul în care au văzut flăcările.

„Facem toate demersurile pentru a putea lua animalele care au rămas în viaţă pentru că nu pot fi ţinute în acel spaţiu. Suntem in discuţii cu cei de la Grădina Zoologică pentru acest lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt al Circului Globus, Cornelia Popescu, care a precizat că, în cazul în care această soluţie nu se finalizează, animalele vor fi mutate în alte spaţii deţinute de Circul Globus.


11 animale de Circul Globus, între care și doi tigri, porci vietnamezi, pisici și câini au murit în urma unui incendiu care a izbucnit în dimineața zilei de joi. Animalele care nu putut fi salvate de către pompieri au fost mutate într-o altă anexă.

Potrivit celor transmise de purtătorul de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile, incendiul s-a declanșat la o anexă a circului și la un grajd cu animale (lei și tigri) din Șoseaua Petricani. Incendiul a fost unul izolat, pe o suprafață de aproximativ 300 de mp, pompierii solicitând intervenția veterinarilor pentru a tranchiliza animalele. Eliberarea animalelor în alte spații nu era posibilă, iar cel mai mare pericol l-a reprezentat fumus degajat. La fața locului s-a deplasat un reprezentant al circului pentru a tranchiliza animalele.

Intervenția pompierilor este îngreunată din cauza faptului că în apropiere nu se află nicio sursă de apă. 

ISU București a solocitat Apa Nova să mărească presiune pe rețeaua de hidranți din zonă.

O altă problemă pe care pompierii au identificat-o este cea a găsirii hidranților la nivelul carosabilului din cauza zăpezii. De asemea, în zona respectivă au fost găsiți și hidranți înghețați. 

Pompierii au intervenit cu 15 autospeciale și două autoscări. De asemenea, la fața locului s-a prezentat și o ambulanță SMURD.

Animalele salvate au fost mutate în zona spațiului de adăpostire. O eventuală decizie de relocare a acestora va fi luata de personalul administrativ. 

Intervenția pompierilor la Circul Globus – imagini amator.

 

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...
Ultima oră
Pe aceeași temă