10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialIncendiu PUTERNIC în Delta Dunării. Zeci de hectare de vegetație şi o...

Incendiu PUTERNIC în Delta Dunării. Zeci de hectare de vegetație şi o cherhana au ars

Turiştii aflaţi duminică 6 septembrie  pe plajă sălbatică de la Vadu , ultima frontieră a litoralului românesc, au fost surprinşi de un puternic incendiu de vegetaţie care s-a extins în cele din urmă pe o suprafaţă de circa 20 de hectare.  

Iniţial, un incendiu de proporţii reduse  declanşat sâmbătă noaptea  fusese stins de pompierii locali însă la câteva ore de la plecarea acestora vegetaţia uscată s-a reaprins. Vântul puternic care bătea duminică în jurul prânzului a înteţit flăcările , incendiul extinzându-se extrem de rapid în direcţia marii.

Turiştii au fost luaţi prin surprindere de viteză cu care s-a propagate incendiul, fumul gros acoperind brusc întreagă plajă în jurul orelor 15.00. Practic cele câteva zeci de persoane  care se bucurau de soare şi apă plăcută a marii s-au trezit deodată într-un nor gros de fum şi aer fierbinte.

Drumurile de acces  către sat au fost blocate de incendiul declanşat astfel încât autovehiculele şi rulotele aflate în parcarea Cherhanalei Vadu Pescarilor nu au avut altă posibilitate  de a se refugia din calea flăcărilor decât prin deplasare rapidă pe plajă, pe nisip, în apropierea apei.

Turiştii au rămas izolaţi mai bine de o ora timp în care flăcările au distrus complet cherhanaua Vadu Pescarilor.  Iniţial incendiul declanşat sâmbătă noaptea afectase până în 10 hectare din rezervaţia de la Vadu, iar după reactivarea unor focare datorită vântului intens de  duminică suprafaţă pârjolită de flăcări ajuns la 20 de hectare.

Cele mai citite

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...

Răsturnare de situație la FC Barcelona! Decizia de ultim moment luată de Xavi

După ce anunțase că la finalul acestui sezon va părăsi banca tehnică a formației FC Barcelona, antrenorul spaniol Xavi Hernandez a ajuns la un...
Ultima oră
Pe aceeași temă