9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialIncendiul din Colectiv. Care este starea celor 15 răniți internați la Floreasca

Incendiul din Colectiv. Care este starea celor 15 răniți internați la Floreasca

14 din cele 15 victime ale incendiului din clubul Colectiv, internate la Spitalul Floreasca, sunt în continuare în stare extrem de gravă, au anunțat reprezentanții unității medicale, conform Mediafax.

”Toţi pacienţii internaţi după evenimentul de vineri seară urmează un traseu bine stabilit: de la ora 7.00 toţi au mers în săli de operaţie, pe rând, unde se corectează plăgile. Aceste intervenţii sunt făcute de echipe multidisciplinare, iar după aceea sunt transportaţi spre computer tomograf pentru evaluare imagistică şi, ulterior, înapoi în terapie intensivă. Paisprezece pacienți sunt în stare extrem de gravă", au anunțat reprezentanții Spitalului ”Floreasca”.

La Spitalul Floreasca sunt internate 15 dintre victimele tragediei din Clubul Colectiv.

Potrivit ultimei raportări transmise de Ministerul Sănătății, 137 de răniți în incendiul de la Clubul Colectiv mai sunt internați în spitalele Capitalei. Dintre aceștia, cei mai mulți sunt la Spitalul de Arşi – 27 (trei în stare critică, 10 grav, 14 în stare stabilă), Spitalul "Bagdasar Arseni" – 21 (trei intubați, 18 în stare stabilă), Spitalul Universitar – 20 (șase în stare critică, trei în stare gravă, 11 în stare stabilă), Floreasca- 15 (14 intubați, unul în stare stabilă), Elias – 14 (patru intubați, 10 în stare stabilă) și Spitalul Militar – 12 (doi intubați, 10 în stare stabilă).

Totodată, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" sunt internaţi șase tineri, între care doi fraţi de 16 ani şi 17 ani şi 11 luni (doi pacienţi intubați, patru în stare stabilă), la Spitalul "Sfântul Ioan" – opt răniți (șase intubați, doi în stare stabilă), Spitalul SRI – șase (doi grav, patru în stare stabilă), Spitalul "Sfântul Pantelimon" – cinci (doi intubați, trei în stare stabilă) și la Spitalul Gerota – trei pacienți în stare stabilă. Astfel, 57 dintre răniți sunt în stare critică, gravă sau intubați.

În incendiul de vineri noapte au murit 30 de persoane, ultima – o tânără de 26 de ani – decedând în cursul serii de duminică, la Spitalul Bagdasar – Arseni.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă