13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialIncendiul din Colectiv: Bilanțul morților a crescut la 55. Care este starea...

Incendiul din Colectiv: Bilanțul morților a crescut la 55. Care este starea răniților

UPDATE 15.15: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov a anunțat, vineri, că în ultima săptămână a făcut controale în 109 cluburi, baruri, discotece, săli de cinematograf și spectacole şi mall-uri, unde pompierii au mers atât pe timpul zilei, cât și noaptea.

UPDATE 14.15: O tânără, internată la un spital din Germania, a murit în urmă cu câteva minute. Astfel, bilanțul persoanelor care și-au pierdut viața în clubul Colectiv din București a ajuns la 55 de persoane. 

Loredana Dărescu a fost transferată în Germania de la Spitalul Sfântul Pantelimon, fiind intubată.

UPDATE 12.00: 14 persoane sunt în continuare internate la Spitalul Floreasca, iar una se află în stare foarte gravă. Medicul Bogdan Oprița a precizat că, deocamdată, ”nu se pune problema de a transporta răniții”. 

UPDATE 11.30: Cele trei persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, internate la Spitalul ”Sfântul Ioan”, se află la Terapie Intensivă, în stare gravă, a declarat, vineri, medicul Carmen Giuglea, potrivit Agerpres. 

“Mai sunt internați în spital 3 pacienți răniți în clubul Colectiv, toți la Terapie Intensivă, prezentând stare gravă”, a afirmat medicul chirurg plastician. 

UPDATE 11.15:  Spitalul de Arși a transmis că starea pacienților, răniți în incendiul din Colectiv, este staționară, potrivit purtătorului de cuvânt al unității medicale, Adrian Stănculea, citat de Agerpres. 

Joi, o pacientă rănită în incendiul din clubul Colectiv era în continuare intubată, iar alți doi pacienți se aflau în stare gravă, însă evoluau “spre bine”

“14 răniți sunt internați în total la Spitalul de Arși, dintre aceștia 11 se află internați pe secție cu evoluție bună, 2 în stare gravă, care încet-încet merg spre bine. O pacientă este în stare critică, dar stabilizată, în continuare intubată”, declara joi medicul. 

UPDATE 11.00: O fată, rănită în incendiul din Colectiv, va fi externată, vineri, din spitalul Bagdasar Arseni. Alți doi răniți rămân în stare gravă, relatează Agerpres. 

Patru răniți în urma incendiului din clubul Colectiv se află internați pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Bagdasar Arseni. Starea a doid intre ei s-a ameliorat, însă alte două persoane rămân în stare gravă, a declarat vineri, medicul Mircea Carantino.

“Doi au starea ameliorată, alți doi, stare gravă, dintre aceștia unul trebuia să fie transferat încă de ieri în străinătate. Toate actele necesare sunt gata”, a spus medicul. 

Medicul a mai precizat că alți opt pacienți sunt pe secție, dintre aceștia o pacientă urmând a fi externată în cursul zilei de vineri. 

———

La două săptămâni de la incendiul din Colectiv în spitale din Capitală mai sunt internate 66 de persoane, dintre care 14 în stare critică și gravă. Până acum numărul persoanelor care și-au pierdut viața în tragedia din clubul bucureștean este de 54 de persoane, potrivit Mediafax. 

În Spitalul Bagdasar-Arseni din capitală mai sunt internaţi 12 răniţi în incendiul din 30 octombrie. Printre aceştia sunt olimpicului la matematică Andrei Bud, student al Universității din București, basistul trupei Monarchy, Marian Leușteanu, Andrei Trifu, scafandru de mare adâncime din Mangalia, şi Alexandru Plângu, concurent la X Factor. 

Tot joi au murit alţi doi răniţi în incendiul din clubul Colectiv – Alexandru Aliman şi Mădălina Strugaru, prietena solistului Goodbye to Gravity, ambii fiind internaţi din 30 octombrie la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 37 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă opt au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia și unul în Franța.

Ministerul Sănătății anunța, miercuri, că în spitalele din Capitală mai sunt internate 71 dintre victimele incendiului din Colectiv, dintre care 17 sunt în stare critică și gravă, conform Mediafax. 

Spitalul de Arși – 14 pacienți

Spitalul Bagdasar Arseni – 13 pacienți (un tânăr a murit, joi)

Spitalul Grigore Alexandrescu – 6 pacienți

Spitalul Sfantul Ioan – 5 pacienți

Spitalul Elias – 6 pacienți

Spitalul Militar Central – 7 pacienți

Spitalul Sfântul Pantelimon – 2 pacienți

Spitalul de Urgență Floreasca – 5 pacienți, dintre care doi au murit în această dimineață 

Spitalul Universitar – 8 pacienți

Spitalul Dimitrie Gerota – 2 pacienți

Spitalul Agrippa Ionescu – 2 pacienți și Spitalul CC Iliescu – un pacient transferat de la Elias

În spitalele din străinătate au fost transferate 36 de persoane. 

În Austria – două persoane în stare stabilă 

Franța – o persoană

Belgia – 8 persoane în stare stabilă (cu toții vor suferi intervenții chirurgicale în această săptămână)

Olanda – 8 persoane, dintre care două au decedat, iar șase sunt în stare stabilă 

Germania – 4 persoane (două persoane care au plecat pe cont propriu și două transferate de Ministerul Sănătății)

Marea Britanie – 9 persoane, dintre care trei au decedat și șase sunt în stare stabilă

Norvegia – o persoana stabilă

Israel – trei persoane, dintre care una a murit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Migraţia ilegală la frontierele României a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%

Vești bune de la granițele României. Migrația ilegală a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%, transmite MAI. Reducerea semnificativă a migrației...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...
Ultima oră
Pe aceeași temă