12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialIncendiul din Colectiv: Un tânăr de 22 de ani este a 64-a...

Incendiul din Colectiv: Un tânăr de 22 de ani este a 64-a victimă care a murit în spital

Un tânăr de 22 de ani din Petroșani este cea de-a 64-a victimă a incendiului din clubul Colectiv. Radu Eduard Sienerth a decedat, luni dimineața, la Spitalul de Urgență Floreasca.

Radu Eduard Sienerth a fost student la Facultatea de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice București. El a activat în domeniul consultantei financiare la o bancă de top din România şi a efectuat un stagiu de practică la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.

În vara anului trecut, a fost stagiar la Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, Direcția Generală Resurse Minerale și Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, Compartimentul Explotare Minieră, în cadrul programului Internship.gov.

Potrivit șefului Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a unităţii medicale, prof. dr. Ioan Lascăr, tânărul a fost într-o stare foarte gravă încă de la internarea în spital.

„Pacientul era într-o stare foarte gravă încă de la internarea în spital, fiind atunci resuscitat. A murit în urma unei complicaţii pulmonare, o hemoragie masivă, care nu a mai putut fi controlată. Pacientul, de-a lungul timpului, a făcut toate complicaţiile posibile şi, cu ajutorul nostru, a reuşit să supravieţuiască până astăzi – un efort de patru luni şi jumătate. Familia a stat în permanenţă cu el, zi şi noapte'', a precizat Ioan Lascăr pentru Agerpres.

La începutul lunii, șeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, declara că prognosticul în cazul lui rămâne rezervat. 

În urma incendiului din clubul Colectiv, 64 de persoane şi-au pierdut viaţa, dintre care 27 în data de 30 octombrie, iar 147 de pacienţi au fost internaţi, 43 au fost transferaţi în spitale din străinătate, iar 104 au rămas în 13 spitale din România.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă