10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialIncendiul din Colectiv. Nimeni în cluburi! Internauții se mobilizează pe Facebook

Incendiul din Colectiv. Nimeni în cluburi! Internauții se mobilizează pe Facebook

Internauții s-au mobilizat pe Facebook pentru a nu merge diseară în cluburi, în semn de protest față de condițiile precare din localurile de noapte, după incendiul din Colectiv. 

Citește și: FOTO. Flori și lumânări, la intrarea în clubul Colectiv

“Unii au prieteni, alţii, rude sau simple cunoştinţe care au murit, au fost rănite sau au scăpat din infernul din clubul Colectiv. Oricum ar fi, nu poţi rămâne indiferent la o asemenea tragedie! Cu toţii suntem revoltaţi, îngroziţi, şocaţi, ne întrebăm ‘cum este posibil’. Cum este posibil să funcţioneze un asemenea ‘club’? O bodegă? Pentru că lumea merge acolo! Dacă lumea nu le-ar frecventa, s-ar închide! Haideţi ca astăzi să facem altceva decât să ieşim în club, să realizăm că putea fi orice alt club şi oricare dintre noi, doamne fereşte! Din respect pentru cei care au murit şi pentru a lua atitudine să nu se mai întâmple aşa ceva!”, au scris internauții pe pagina de Facebook a acţiunii “Nimeni în cluburi! Astăzi nu ieşim în club!”.

Astfel, internauții sunt îndemnaţi să nu iasă în noaptea de sâmbătă spre duminică, între orele 22.00 – 06.00, în cluburi.

De asemenea, utilizatorii de Facebook sunt îndemnaţi să doneze sânge pentru victimele incendiului şi să publice sâmbătă seară fotografii pe reţeaua de socializare cu lucrurile pe care le fac atunci când nu merg în cluburi, pentru care sunt sfătuiţi să folosească hastagul #nimeniincluburi.

Totodată, mulți români şi-au schimbat, sâmbătă, după producerea tragediei, fotografia de profil cu o imagine neagră. 

Citește și: INCENDIU în clubul Colectiv din București. Bilanțul provizoriu: 27 de morți. Primele măsuri, declarații și mărturii. NOI IMAGINI

În clubul Colectiv din Capitală au murit 27 de persoane, air alte 146 de persoane sunt internate in spital. Parchetul instanței supreme a declanșat urmărirea penală in remîn acest dosar, iar Guvernul a decretat trei zile de doliu național. 

 

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă