14.6 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialIncendiul din Colectiv: Autoritățile oferă date contradictorii despre victimele neidentificate

Incendiul din Colectiv: Autoritățile oferă date contradictorii despre victimele neidentificate

UPDATE: Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a transmis că  29 de persoane internate în spitale din Capitală în urma incendiului izbucnit în clubul Colectiv nu au fost încă identificate, în timp ce identitatea altor 38 de răniți a fost stabilită, potrivit Mediafax.

La prânz, Ministerul Sănătății anunța că un număr de 140 de răniți în incendiul de la clubul Colectiv mai sunt internați, duminică la prânz, în spitalele Capitalei, între ei fiind unul singur încă neidentificat, la Spitalul de Arși.

“Cu privire la persoanele internate în cele 12 unități sanitare, s-a stabilit cu certitudine identitatea a 38 de persoane, fiind continuate activitățile specifice pentru stabilirea identității unui număr de 29 persoane”, precizează comunicatul PICCJ.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, toate cele 26 de persoane aflate la Institutul Național de Medicină Legală “Mina Minovici” au fost identificate. 

Procurori, poliţişti criminalişti şi specialişti pirotehnişti au continuat cercetarea la faţa locului, iar ancheta va fi făcută şi în zilele următoare. Echipa de cercetare este formată din procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri, Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale, experţi criminalişti ai Institutului Naţional de Criminalistică – IGPR, precum şi ai Serviciului Criminalistic din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. La cercetare au participat, totodată, și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Inspectoratul Teritorial de Muncă București, ENEL România și specialiști pirotehniști.

———-

Un număr de 140 de răniți în incendiul de la clubul Colectiv mai sunt internați, duminică la prânz, în spitalele Capitalei, între ei fiind unul singur încă neidentificat, la Spitalul de Arși, informează Ministerul Sănătății.

Spitalele Capitalei aveau, duminică la prânz, internaţi 140 de răniţi în incendiul de la clubul Colectiv şi doar o singură victimă neidentificată, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, unde aceşti pacienţi figurează cu nume şi prenume.

Astfel, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) sunt 24 de pacienţi, la Floreasca- 15, La Spitalul de Arşi – 27, la Bagdasar Arseni – 22, la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” -cinci, Spitalul “Sf Ioan” -8, Spitalul Elias – 15, Spitalul Militar – 11, Spitalul “Sf. Pantelimon” – cinci, Spitalul Gerota -trei şi la Spitalul SRI – cinci.

Potrivit ministrului Sănătății, 80 – 90 de pacienți sunt în stare critică şi foarte gravă.

 

 

Cele mai citite

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...

Shell Team Aviation, înșelăciunea continuă, reacții în lanț!

Investigația jurnalistică demarată de Ziarul Puterea,  intitulată ”Scandal în industria aviatică: Shell Team Aviation acuzată de înșelăciune și evaziune fiscală”(https://www.puterea.ro/scandal-in-industria-aviatica-shell-team-aviation-acuzata-de-inselaciune-si-evaziune-fiscala/), publicată la data...
Ultima oră
Pe aceeași temă