9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialINCENDIUL din Colectiv. Procurorii au stabilit pe cine vor audia

INCENDIUL din Colectiv. Procurorii au stabilit pe cine vor audia

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat printr-un comunicat că a finalizat  prima parte a cercetării în clubul Colectiv din Bucureşti. „În cadrul activităţilor desfăşurate au fost ridicate mijloace materiale de probă ce urmează să fie folosite pentru lămurirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul din data de 30.10.2015.  Au fost realizate activităţi de examinare şi identificare a persoanelor decedate la INML, până în acest moment existând date cu privire la identitatea a  21 de persoane din cele 26 transportate la INML”, se arată în comunicat.

Procurorii afirmă că au fost verificate persoanele internate în unităţile spitaliceşti, stabilindu-se care dintre acestea pot fi audiat. “Totodată, cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul DGPMB – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economico – Financiare au fost verificate activităţile comerciale desfăşurate în incinta clubului unde a avut loc evenimentul. Mâine, 01.11.2015, vor fi continuate activităţile de cercetare la faţa locului şi de identificare a persoanelor decedate şi vor fi efectuate autopsiile medico-legale dispuse de procuror”, potrivit Biroul de Presă al Parchetului General.

Martori aflaţi în club au declarat pentru Mediafax că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete fonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.

Potrivit celor aflaţi la spectacol, un agent de pază a luat un stingător de incendii, însă nu a apucat să intervină înainte ca focul să ajungă la tavan şi să se extindă cu repeziciune. În momentul când tavanul a luat foc, cele aproximativ 250-300 de persoane din club au fost cuprinse de panică şi s-au îmbulzit spre ieşire, creându-se busculadă, deoarece doar una dintre uşile de la intrare s-a deschis de la declanşarea incendiului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă