15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialIncendiul din Colectiv. Sectoarele 1 și 6 sunt primele în care încep...

Incendiul din Colectiv. Sectoarele 1 și 6 sunt primele în care încep CONTROALE dure asupra activității CLUBURILOR

Primăriile Sectoarelor 1 și 6 au anunțat, sâmbătă, că vor începe controale dure asupra activității localurilor publice de pe teritoriul lor.

Aceste acțiuni de inspecție urmează incendiului de vineri seară, de la Club Colectiv.

"Acțiunile de control pe care noi le facem au mai mult un caracter preventiv. Vom face tot ceea ce ține de atribuțiile Poliției Locale pentru ca bucureștenii, în special tinerii, să-și petreacă timpul liber în condiții de siguranță în astfel de locații", a declarat viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc.

La rândul lui, primarul Sectorului 6, Rareș Mănescu, a dispus ca inspectorii din cadrul Direcției Inspecție Generală, Serviciul Inspecție Comercială să desfășoare pe 31 octombrie o amplă acțiune de control la operatorii economici de pe raza Sectorului 6 care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente.

Inspectorii vor verifica documentele ce autorizează activitatea comercială, conform mențiunilor din certificatele constatatoare. Aceste documente includ acordurile de funcționare, precum și autorizațiile de funcționare pentru organizarea de evenimente la care să participe un număr mare de persoane. De asemenea, inspectorii vor controla dacă locațiile din Sectorul 6 care organizează evenimente în această seară, cu ocazia Halloweenului, au avize pentru spectacole cu materiale pirotehnice și inflamabile.

'Primăria Sectorului 6 va verifica în detaliu, prin toate metodele de control care îi stau la dispoziție, toate cluburile din Sectorul 6. Ne declarăm disponibilitatea de a acționa împreună cu celelalte instituții abilitate pentru a analiza documentele și a verifica căile de evacuare în caz de urgență, astfel încât membrii comunității să fie în siguranță. Condoleanțe familiilor îndoliate', a anunțat  Rareș Mănescu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...

Sorana Cîrstea, în turul trei la Madrid, după o victorie în trei seturi în fața filipinezei Alexandra Eala

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Mastersul de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe filipineza Alexandra Eala,...
Ultima oră
Pe aceeași temă