11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialIncendiul puternic într-o pădure din Buzău. Care sunt pagubele

Incendiul puternic într-o pădure din Buzău. Care sunt pagubele

Peste 1,5 hectare de litieră, cioturi şi buşteni uscaţi au ars în zona muntoasă din Bacău, în urma unui incendiu lichidat de pompieri, marţi, după mai bine de douăsprezece ore de intervenţie, informează Mediafax.

Incendiul a izbucnit, în cursul serii de luni, într-o pădure privată din comuna Palanca şi aflată în administrare la Ocolul Silvic, după ce flăcările au cuprins litiera, cioturile şi buştenii uscaţi aflaţi pe sol, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău.

Citește și: Incendiu PUTERNIC în Ploiești: Două cisterne încărcate cu produs petrolier au luat foc. Cauza incidentului

În momentul în care pompierii au ajuns în zonă, incendiul se manifesta în mai multe focare, pe o suprafaţă de 1,5 hectare.

Pentru a ajunge la intervenţie, echipajele ISU Bacău au fost nevoite să parcurgă pe jos aproximativ patru kilometri, pe un teren accidentat, specific zonei muntoase.

Citește și: INCENDIU în centrul Capitalei: Trei autoturisme au luat foc. Care sunt cauzele

“Pompierii militari au acţionat pentru stingerea flăcărilor cu mijloace de primă intervenţie, cum ar fi măturoaie şi lopeţi, întrucât în zonă nu se putea ajunge cu autospeciala de apă şi spumă. În sprijinul echipajelor noastre au venit şi voluntari de la serviciul local pentru situaţii de urgenţă. După lichidarea incendiului, pompierii au rămas în zonă pentru supraveghere, având în vedere că ar fi putut exista focare ascunse ce ar fi putut conduce la reaprinderea vegetaţiei şi a buştenilor uscaţi”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Potrivit acestuia, cauza probabilă a izbucnirii incendiului ar fi utilizarea focului deschis într-o zonă cu vegetaţie uscată.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă