11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. A doua zi de proteste împotriva deciziei parlamentarilor de a-l proteja...

FOTO. A doua zi de proteste împotriva deciziei parlamentarilor de a-l proteja pe Oprea. Între timp, acesta a demisionat din Senat. Nu sfidăm un nume, sfidăm un sistem, spun demonstranții

UPDATE 21.10: Protestatarii au început să părăsească Piața Universității. 

20,45: O organizație denumită Baricada Rezistenței anunță, prin reprezentanta ei, Marilena Lăonescu, faptul că luptă împotriva întregului sistem politic: “Vrem suveranitatea totala a Poporului”.

20,30: Corespondenta României Libere la protestul din Piața Universității, Ondine Gherguț, transmite:

În ciuda avertismentelor lansate de inițiatorii acțiunii de protest, sensul acesteia se încearcă a fi deturnat. Pe lângă lozincile îndreptate împotriva politicienilor români, acum au apărut, în mod neașteptat, bannere anti – Soroș. Pe de altă parte, avocatul Mihai Rapcea împrăștie fluturași.

——————————————————–

UPDATE 20,00: Oamenii din Piața Universității scandează: “Nu sfidăm un nume, sfidăm un sistem!”.

———————————————————-

UPDATE 19,45: Corespondenta României Libere la protestul din Piața Universității, Ondine Gherguț, transmite:

Până în acest moment, în Piața Universității s-au adunat circa 250 de persoane, care protestează împotriva clasei politice și cer trimiterea în judecată a lui Gabriel Oprea. Numărul demonstranților este mullt mai redus decât joi seară, probabil din cauza anunțării, vineri după-amiază, a deciziei lui Gabriel Oprea de a demisiona din Senat.

UPDATE 19,20: Corespondenta României Libere la protestul din Piața Universității, Ondine Gherguț, transmite:

Până în acest moment, la protestul din Piața Universității sunt circa 150 de persoane. Printre lozincile scandate de ei se numără “Vrem 300 nu 600″ (aluzie la reducerea numărului de parlamentari), 73 – niște derbedei”, “Vrem dreptate nu imunitate”, “Tăriceanu și ai lui sunt penalii neamului”.

————————————

UPDATE 19,00: Corespondenta României Libere la protestul din Piața Universității, Ondine Gherguț, transmite:

Până la ora 19, în Piața Universității se aflau peste 100 de demonstranți, mai ales în zona fântânii de lângă Facultatea de Arhitectură. Una dintre lozincile scandate este “Parlament penal, mergi la tribunal”.

Pe de altă parte, în jurul orei 19, o femeie de vârsta a treia a început să strige la protestatari: “Derbedeilor, mergeti la munca! Voi toți nu vă vindeți țara!”.

—————————————-

Vineri la ora 18 începe protestul din Piața Universității, continuare a protestului de joi seară din fața sediului Senatului.

“Ieșim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi și nu-și mai pot cere singuri dreptatea. Ca sa fie foarte clar: pentru Gabriel Oprea nu s-a cerut retinerea, arestarea sau alta masura preventiva. S-a cerut accesul liber al Justitiei pentru a se putea stabili conform normelor statului de drept si ale democratiei daca este sau nu vinovat. Dar PSD si acolitii din ALDE si PRU au pus statul de drept intre paranteze din nou, l-au ridicat pe Oprea deasupra legii. Poti sa furi, poti sa ucizi, poti sa faci orice daca esti parlamentar. Asta a decis Senatul, camera superioara a Parlamentului, institutia fundamentala a democratiei”, subliniază anunțul postat pe Facebook de către inițiatorii protestului de vineri seară.

Vineri după-amiază, Gabriel Oprea a scris și el, tot pe Facebook, că demisionează din funcția de senator: “Nu mă ascund în spatele imunității”.

Citește și:  Oprea demisionează din Senat, la sugestia președintelui Iohannis, după protestele de joi seară cu mii de oameni: Nu mă ascund în spatele imunității

În replică, vineri în jurul orei 17, organizatorii protestului au anunțat pe Internet că intenția lor de a demonstra vineri seară nu se schimbă:

“De la declarații și până la fapte e cale lungă! Au încercat să pună batista pe țambal declarând că reiau votul, deși nu e nicio procedură legală pentru asta. Acum, Oprea demisionează. Până la demararea urmăririi penale, nu cedăm! Vrem dreptate, nu imunitate! Nu uităm, nu vă mai votăm! Nu mai scandați mesaje politice împotriva unui partid anume! Daca observați persoane cu însemne clare ale unui partid, ignorați-le! Nu răspundeți provocărilor, fie din partea jandarmilor, din partea galeriilor sau a persoanelor evident raă-intenționate! Interesele de a discredita și deturna mișcarea din stradă sunt multe și puternice, nu le alimentați!”, subliniază membrii grupării “Corupția ucide”.

Citește și:  Votul din Senat pentru protejarea lui Oprea îi scoate în stradă pe români și vineri seara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă