18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialÎnchisoare cu suspendare pentru o fată de bani gata

Închisoare cu suspendare pentru o fată de bani gata

După patru ani de la începerea pro­cesului, Anastasia Tănase, o fată de bani gata din Constanța, care, în timp ce conducea un BMW X6, a mutilat un pieton, și-a primit sentința. Ieri, judecătorii din București au sta­bilit că aceasta se face vinovată de vătămare corporală din culpă și au condamnat-o la trei ani de închisoare cu suspendare.

În plus, ea va plăti și cheltuieli judiciare de 3.000 de lei. În schimb, victima, Gheorghe Chioaru, preşedintele Federaţiei „Omenia” a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din România, care a rămas fără un picior în urma accidentului, va primi de la asigurător daune morale și materiale de 80.000 de euro.

Anastasia Tănase nu are voie, în următorii trei ani, să părăsească teri­to­riul României fără acordul instanţei. De asemenea, aceasta trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune al Tribunalului Constanţa la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În plus, este obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Inspectoratului şcolar judeţean/Agenţia judeţeană de ocupare şi formare Constanţa, pe o perioadă de 120 zile lucrătoare. Decizia nu este însă definitivă.

Anastasia Tănase a produs acci­dentul în anul 2010, când avea numai 19 ani. Aceasta se afla la bordul unui BMW X6 și se deplasa pe una dintre străzile principale ale Constanței. În momentul în care a ajuns în dreptul Teatrului Fantasio, nu a oprit la semafor, a intrat în intersecție, unde a lovit o altă mașină.

Din impact a ricoșat pe trotuar, unde l-a lovit pe Gheorghe Chioaru, strivindu-l de peretele teatrului. Medicii nu au mai putut să-i salveze acestuia piciorul.

Tatăl fetei era, la momentul acciden­tului, inspector în Garda Financiară Constanța.

Cele mai citite

Guvernul începe să strângă cureaua. Majorările salariale și ale pensiilor, greu de îndeplinit

Guvernul a promis majorări de salarii și pensii, iar acum ministrul finanțelor, Marcel Boloș, trage un semnal de alarmă că nu mai sunt bani...

Nicușor, dormi liniștit! De Firea se ocupă Ciolacu

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care visează la un nou mandat de edil-șef, poate să mai ia o pauză de...

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată.

IlustrațieȘ Marian Avramescu Iese la iveală marea diferență în strategia de antrenament, care pune în antiteză fotbalul din Superliga României și cel de nivel...
Ultima oră
Pe aceeași temă