12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. FOTO+VIDEO. Incident la metrou. Fum pe tunel între stațiile Aviatorilor și...

UPDATE. FOTO+VIDEO. Incident la metrou. Fum pe tunel între stațiile Aviatorilor și Victoria. Circulația trenurilor, reluată

UPDATE. Metrorex a transmis că circulația a fost reluată între stațiile de metrou Pipera și Piața Victoriei 1, pe firul 1. De asemenea, stația de metrou Piața Victoriei 2 a fost redeschisă. 

„La acest moment s-a reluat circulaţia între Pipera şi Piaţa Victoriei 1 pe firul 1, s-a redeschis staţia Piaţa Victoriei 2. Se lucrează la schimbarea izolatorului şi în circa 30 de minute se va relua circulaţia şi pe această porţiune, cu restricţie de viteză. Cerem scuze călătorilor pentru disconfortul creat”, a transmis Metrorex, potrivit Digi24.

 

UPDATE.  Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis că incendiul a fost lichidat și că în acest moment se intervine pentru restabilirea condițiilor de trafic. Fumul a fost semnalat la ora 10.03 printr-un apel la 112. 

„În această dimineață, la ora 10:03, prin apel 112, a fost semnalat fum în tunelul de metrou dintre stațiile Piața Victoriei și Aviatorilor. Apelul a fost făcut de către conductorul unei garnituri de metrou care se deplasa pe direcția Piața Victoriei – Aviatorilor.

Având în vedere că fumul se manifesta între cele două stații de metrou, au fost constituite dispozitive de recunoaștere și intervenție, în ambele stații, astfel: la Piața Victoriei intervin trei echipaje de prim-ajutor, o unitate de terapie intensivă mobilă, o autospecială de descarcerare grea și trei autospeciale cu apă și spumă, iar dinspre Aviatorilor, trei echipaje de prim-ajutor și trei autospeciale cu apă și spumă. 

Incendiul a avut loc la 150 de metri de stația Victoriei, sensul spre Aviatorilor, unde au ars doi metri liniar de izolator de la șina de metrou. Nu există persoane rănite, iar călătorii care se aflau în cele două stații au fost evacuate, precum și cei care se aflau în garniturile de tren.

Incendiul a fost lichidat și în acest moment se intervine pentru restabilirea condițiilor normale de trafic” a scris Departamentul pentru Situații de Urgențe pe Facebook. 

UPDATE. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență al MAI, Raed Arafat a declarat, la Antena 3, că ISU Bucureşti şi Metrorex au acţionat rapid şi eficient în cazul fumului degajat la staţia de metrou Victoria, menţionând că nu sunt victime şi că incendiul a fost lichidat. 

“Reacţia a fost foarte rapidă, şi a Metrorex-ului şi a colegilor de la ISU Bucureşti. Acolo au fost mobilizate echipe de intervenţie, pompieri şi SMURD la cele două capete ale tunelului, adică în Piaţa Victoriei şi Piaţa Aviatorilor. Acolo au fost evacuate persoanele care erau încă în staţie. Multe s-au autoevacuat”, a afirmat secretarul de stat, la Antena 3. 

Potrivit lui Raed Arafat, la ora 10,27 a fost declarat incendiul lichidat, urmând ca Metrorex să anunţe momentul potrivit pentru reluarea activităţii pe tronsonul respectiv. 

“Din fericire, nu avem victime. Până la momentul ăsta, nu a fost adus la cunoştinţa noastră că persoane au fost intoxicate sau au păţit ceva. Deci, intervenţia a mers bine şi la acest moment nu avem raportare de nicio victimă”, a mai spus Raed Arafat. 

UPDATE. Circulația pe traseul Dristor-Pantelimon a fost reluată.

UPDATE. La stația Aviatorilor s-a permis accesul călătorilor, transmite ISU București. În prezent se procedează la evacuarea fumului.

UPDATE. Au ars doi metri liniari  de izolator de la șina de metrou. Incendiu s-a produs la 150 m de stația Victoriei, sensul spre Aviatorilor.

Incident la metrou, între stațiile Victoria și Aviatorilor, Circulația trenurilor este blocată, iar din tunel iese fum gros. Toate persoanele sunt evacuate.

Potrivit ISU București, la fața locului au fost trimise șase autospeciale de stingere și patru ambulanțe SMURD.

În acest moment se fac verificări.

Evenimentul a fost semnalat de conductorul unei garnituri de metrou care se deplasa de la Victoriei spre Aviatorilor, garnitura de metrou s-a întors în stația Victoriei. 

Până în prezent nu au fost raportate persoane rănite.

-Știre în curs de actualizare-

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă