23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Incident neplăcut pentru Iohannis, pe aeroportul din Paris

VIDEO. Incident neplăcut pentru Iohannis, pe aeroportul din Paris

Președintele Klaus Iohannis a avut parte de un incident neplăcut pe aeroportul din Paris, când, în timp ce aștepta să se urce în mașina oficială nimeni nu a venit să îi ia haina, informează Mediafax.

 

Şeful statului a fost aşteptat la aeroport de reprezentanţii Ambasadei române la Paris, precum şi de oficiali din partea franceză.

Citește și: VIDEO. Iohannis se întâlnește cu Hollande la Paris

Soţia preşedintelui, Carmen Iohannis, a primit un buchet de flori şi s-a îndreptat spre maşină.

Preşedintele a rămas în dreptul maşinii, moment în care şi-a scos haina, aşteptând să îi fie luată de reprezentantul protocolului francez, care se afla lângă el. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, Klaus Iohannis a fost deranjat de această stângăcie, a luat haina şi a pus-o pe capota maşinii, după care a urcat în maşină.

Citește și: Bogdan Aurescu, audiat la Senat în legătură cu gafa de la Ambasada din Paris

Haina a fost luată imediat de aghiotantul francez, care i-a înmânat-o şefului SPP, Lucian Pahonţu, care la rândul ei a dat-o șefei de protocol de la Cotroceni.

Preşedintele Iohannis a sosit la Hotel des Invalides, unde a fost primit cu ceremonial militar. Şeful statului a asistat la trecerea în revistă a Gărzii de Onoare şi s-au intonat imnurile României şi Franţei.

După ceremonialul oficial, şeful statului a fost primit, la Palatul Elysee, de preşedintele Francois Hollande. Cei doi au, în acest moment, convorbiri tete-a-tete, urmate de un dejun de lucru, la care va participa şi premierul Manuel Valls.

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă