10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialIncident pe Aeroportul din Timișoara: Un avion cargo a ieşit pe spaţiul...

Incident pe Aeroportul din Timișoara: Un avion cargo a ieşit pe spaţiul verde, în timpul decolării

Un avion cargo AN26, care făcea un transport de mărfuri, a ieșit, vineri seară, de pe pistă, când făcea manevre de decolare, scrie agenția News.ro. Traficul aerian nu a fost afectat de acest incident, deoarece s-a produs la o distanţă destul de mare de pistă.

Aeronava ar fi trebuit să plece vineri seară de la Timişoara, în jurul orei 20.00. Pilotul şi copilotul, cetăţeni din Lituania, au făcut primele manevre pe platformă, până în apropiere de Aeroportul Militar, apoi echipajul ar fi trebuit să secîndrepte pe  o bretea, către stânga, spre pista de decolare. Pilotul a ratat însă curba, iar aeronava a ieşit pe spaţiul verde, au explicat reprezentanţii Aeroportului Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara. 

Timp de patru ore, echipaje din cadrul Aeroportului Timişoara au intervenit pentru a readuce avionul pe platformă. Pompierii au supravegheat întreaga operaţiune pentru a se asigura că nu există niciun pericol, mai ales că aeronava tocmai ce fusese alimentată cu combustibil.

După cele patru ore de intervenţie, aeronava a fost adusă în siguranţă pe platformă şi a fost verificată.

Pilotul şi copilotul au fost testaţi şi audiaţi de către angajaţi ai aeroportului, sub coordonarea directorului operaţiunal, Marian Chivu, iar din primele date a reieşit că incidentul s-a petrecut pentru că echipajul nu ar fi fost atent.

În jurul orei 2.00, după ce au fost încheiate toate procedurile de control asupra echipajului şi aeronavei, avionul a plecat spre destinaţie.

Traficul aerian nu a fost afectat de acest incident, deoarece acesta s-a produs la o distanţă destul de mare de pistă.

Acesta este cel de-al doilea incident pe Aeroportul Timişoara în care este implicat un avion cargo, în mai puţin de un an.

În luna octombrie a anului trecut, în timpul manevrelor de parcare, echipajul din Belarus al unei aeronave, tot AN26, a provocat distrugeri, după ce a lovit cu una dintre aripi doi stâlpi de iluminat.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă