20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialIncompatibilitate în cazul managerului Sanatoriului de Nevroze din Predeal

Incompatibilitate în cazul managerului Sanatoriului de Nevroze din Predeal

Inspectorii Agenției Naționale Anticorupțieau au constatat că managerul Sanatoriului de Nevroze din Predeal, Simona-Daniela Buriceau, este în stare incompatibilitate deoarece aceasta a deţinut simultan şi funcţiile de consilier local şi reprezentant al Consiliului Local Buşteni în AGA a SC Hidro Prahova, informează Mediafax.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul Simonei-Daniela Buricea, manager al Sanatoriului de Nevroze din localitatea Predeal, judeţul Braşov, întrucât, simultan cu deţinerea funcţiei de manager, ea a deţinut şi funcţiile de contabil în cadrul a patru societăţi comerciale (în perioada 15 decembrie 2010 – 1 aprilie 2013), consilier local în cadrul Consiliului Local Buşteni, judeţul Prahova (începând cu 17 iunie 2004), precum şi reprezentant al Consiliului Local Buşteni în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Hidro Prahova SA – Ploieşti (în perioada 15 decembrie 2010 – prezent), se arată într-un comunicat de presă.

Conform ANI, Simona-Daniela Buricea a fost numită în funcţia de Manager al Sanatoriului de Nevroze Predeal la 15 decembrie 2010.

Managerul Sanatoriului de Nevroze din Predeal a încălcat dispoziţiile articolului 180, alineatul (1), litera a) şi alineatul (4) din Legea nr. 95/2006, potrivit cărora "funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu exercitarea oricăror alte funcţii salarizate, nesalarizate sau, şi indemnizate cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară a activităţilor didactice, de cercetare ştinţifică şi de creaţie literar-artistică. Dacă managerul selectat prin concurs se află în stare de incompatibilitate sau în conflict de interese, acesta este obligat să înlăture motivele de incompatibilitate ori conflict de interese în termen de 30 zile de la apariţia acestora".

Simona-Daniela Buricea a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Ea a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit prevederilor legale, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective.

Cele mai citite

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...

Declin demografic în România. Numărul de nașteri scade

Declinul demografic în România devine tot mai evident, cu un număr tot mai mic de nașteri înregistrat în primele trei luni ale acestui an,...

Șapte legi promulgate azi de Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi șapte legi. Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat, astăzi, următoarele decrete: Decret pentru promulgarea Legii privind unele măsuri pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă