12.4 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialINFOTRAFIC. Circulație normală pe drumurile naționale și autostrăzi

INFOTRAFIC. Circulație normală pe drumurile naționale și autostrăzi

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, vineri dimineață, pe drumurile naționale, europene sau autostrăzi se circulă în condiții normale. Cu toate acestea, pe mai multe drumuri din țară circulația este întreruptă și șoferii trebuie să meargă pe rute ocolitoare

 

În județul Prahova, traficul rutier va fi închis peDN1B, la poziţia kilometrică 5 + 790 de metri, din cauza unor lucrări de reparaţie la trecerea la nivel cu calea ferată Ploieşti – Mâneciu ( kilometrul de cale ferată 9+920 de metri). Informarea este valabilă de vineri până în 27 martie, la ora 20.00. Pe durata închiderii circulaţiei rutiere, traficul va fi deviat astfel:DN1A  kilometrul 90+560 de metri (Boldeşti – Scăieni Pod Telejan) – DC 159- DN1B kilometrul 11+500 de metri Bucov; DN1B Bucov – DN1A Bărcăneşti- DN1 Metro.

În judeţul Tulcea, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone va fi restricționată pe DN22 (E87), între localităţile Smârdan şi Măcin (tronsonul kilometric 87+115 – 96), ca urmare a creşterii cotelor apelor Dunării. Avertizarea este valabilă până în 23 martie. Vor fi instituite şi restricţii de viteză (60 km/h pentru autoturisme şi 40 km/h pentru autocamioanele cu m.t.m.a <7,5 t). Excepţie vor face mijloacele auto de transport persoane, cele care aprovizionează cu alimente localităţile din Delta Dunării, autospecialele de intervenţie în caz de urgenţă şi transporturile poştale.

În județul Vâlcea, pe Valea Oltului, traficul este restricționat până în 30 iunie, din cauza unor lucrări de consolidare a viaductului Cârligu Mic. Astfel, circulația rutieră pe DN7 se va desfăşura restricționat, pe o bandă, alternativ, pe sectorul kilometric 200+615 – 200+815 metri.

Până la sfârşitul lunii aprilie (28 aprilie 2016), circulaţia rutieră pe podul Giurgiu-Ruse se va desfăşura alternativ, pe o bandă, pe sectorul kilometric 64+525 – 64+940, din cauza unor lucrări. Este posibil ca în zilele cu trafic intens să se formeze coloane de autovehicule. Pentru evitarea aglomeraţiei, pot fi folosite şi alte puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria: Calafat (rutier); Bechet (trecere cu bacul); Zimnicea (trecere cu bacul); Călărași (trecere cu bacul); Negru Vodă (rutier); Vama Veche (rutier).

Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

 DN7C (Transfăgărăşan) este închis până în data de 30 iunie, pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.).

De asemenea, până în data de 31 martie, DN67C (Transalpina) este închis între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 79+200 (Curpăt, judeţul Alba), conform prevederilor Normativului privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice – indicativ AND 525/2013.

În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, în zona Siriu, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone din cauza lucrărilor de reparaţie a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri). Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1Săcele – Braşov.

Cele mai citite

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă