4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialInfracționalitatea a scăzut cu 6% în 2016

Infracționalitatea a scăzut cu 6% în 2016

Infracționalitatea a scăzut cu peste 6% în primele șapte luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, gradul de siguranță al cetățeanului situându-se la cel mai ridicat nivel din ultimii 9 ani, potrivit unui bilanț realizat de Ministerul Afacerilor Interne

"Pe parcursul acestor șapte luni (…), zilnic, la nivel național au acționat peste 3.700 de patrule formate din polițiști, precum și 1.100 de patrule formate din polițiști și alte structuri operative ale MAI. Polițiștii au intervenit la 419.377 de solicitări prin Sistemul Național Unic al Apelului de Urgență 112, la peste 80% dintre acestea, în mai puțin de 10 minute de la sesizare. De asemenea, polițiștii au efectuat 968 de razii, 52.354 de acțiuni cu efective mărite și 493.600 de controale directe", se arată într-un comunicat al IGPR, citat de Agerpres.

Totodată, Poliția Română a participat la 25.525 de misiuni cu ocazia adunărilor publice, la aceste manifestări nefiind înregistrate incidente deosebite în planul ordinii și siguranței publice.

"În urma activităților desfășurate, au scăzut infracțiunile de furt cu peste 14%, fiind înregistrate scăderi la majoritatea genurilor: din locuințe (-11,2%), din curți, anexe gospodărești (-23,2%), din societăți comerciale (-13,1%), de bunuri culturale mobile, din biserici, muzee (-22%) și din auto (-22,1%)", potrivit IGPR.

Din datele de bilanț reiese că numărul infracțiunilor de tâlhărie sesizate a scăzut cu 5%, iar faptele de tentativă de omor, cu aproape 30 %.

Totodată, potrivit IGPR, și în mediul rural infracționalitatea sesizată este în scădere, fiind înregistrate cu 2,5% mai puține fapte penale, ca în aceeași perioadă a anului trecut.

"Poliția Română a continuat acțiunile pentru salvarea de vieți și prevenirea evenimentelor rutiere, rezultatul acestor activități fiind o scădere a numărului de accidente grave de circulație cu 4,8% și cel al persoanelor rănite grav cu 6,8%", se mai arată în comunicat.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă