9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialCod portocaliu de inundații, pe râuri din județele Mureș și Sibiu

Cod portocaliu de inundații, pe râuri din județele Mureș și Sibiu

Un cod portocaliu de inundații a intrat în vigoare, marți seara, pe râuri din județele Mureș și Sibiu. Avertizarea este valabilă până miercuri dimineața, la ora 02.00, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Hidrologii avertizează că precipitațiile îregistrate în ultimele ore pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe afluenţii mici ai Mureşului aferenţi sectorului aval confluenţă Niraj – amonte S.H. Luduş, afluenţii mici ai râului Târnava Mare din zona staţiei Mediaş şi afluenţii mici ai râului Târnava Mică din zona staţiei Târnăveni, judeţele Mureş şi Sibiu. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi o avertizare Cod portocaliu de ploi torenţiale pentru şase judeţe din Moldova, valabilă până miercuri dimineaţă la ora 11.00. Potrivit meteorologilor, în judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău, gradul de instabilitate atmosferică va fi foarte ridicat, iar local se vor cumula cantităţi de apă de peste 60 – 70 de litri/metrul pătrat. 

Tot marţi, până la ora 23.00, Capitala şi 31 de judeţe se vor afla sub Cod galben de averse. Astfel, în zonele montane, precum şi în Moldova, Muntenia, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Maramureşului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi grindină. 

Ulterior, în intervalul 28 iunie, ora 23.00 – 29 iunie, ora 11.00, Codul galben de ploi se va restrânge la 18 judeţe, respectiv Maramureş, Bistriţa Năsăud (jumătatea de est), Mureş (parţial), Harghita, Braşov, Covasna, Sibiu (partea de sud), Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova (jumătatea de nord), Dâmboviţa (jumătatea de nord), Argeş (jumătatea de nord). 

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...
Ultima oră
Pe aceeași temă