10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialInima Reginei Maria ar putea fi cedată Familiei Regale a României

Inima Reginei Maria ar putea fi cedată Familiei Regale a României

Inima Reginei Maria, aflată în custodia Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR) din Bucureşti, ar urma să fie cedată Familiei Regale a României.

Decizia va fi aprobată printr-o Hotărâre de Guvern, informează Mediafax. Inima ar fi probabil mutată la castelul Pelişor, care a fost reşedinţa Reginei Maria.

Negocierile pe acest subiect se poartă într-o comisie tripartită, din care fac parte reprezentanţi ai Casei Regale, ai Ministerului Culturii şi ai MNIR, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul general al muzeului.

"Suntem în discuţii, încă nu s-a semnat acordul, pentru că acesta depinde de existenţa unei Hotărâri de Guvern. Suntem pe cale să ajungem la o rezolvare a acestei probleme şi sperăm ca, până la începutul lunii septembrie, să putem să finalizăm această înţelegere", a spus Ernest Oberländer-Târnoveanu.

Proiectul de Hotărâre de Guvern ar putea fi pregătit săptămâna viitoare.

În momentul de faţă, inima Reginei Maria se află în continuare la Muzeul Naţional de Istorie a României.

Dacă se va finaliza acordul cu Casa Regală a României, MNIR se va despărţi de inima Reginei Maria după aproximativ 44 de ani de când o are în custodie.

Totuşi, din considerente morale şi etice, inima Reginei nu a fost niciodată expusă publicului. "Nu a fost niciodată expusă şi în nicio formulă viitoare nu cred că aceasta va fi expusă propriu-zis", a explicat Ernest Oberländer-Târnoveanu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Revolut vizează investiții de peste 100 de milioane de dolari în Mexic

Compania Revolut intenționează să investească peste 100 de milioane de dolari în Mexic în acest an, a declarat miercuri, pentru Reuters, unul dintre directori. Directorul...

“Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public și să explice toate aceste acuzații”, declară liderul PSD, Marcel Ciolacu

"Domnul Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public, în fața presei, și să explice toate aceste acuzații", a declarat liderul PSD, premierul Marcel...

Elevi de la Colegiul de Informatică din București au câștigat Marele Premiu la concursul internațional NASA

O echipă formată din elevi de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București a câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional „National Space Society”. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă