20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialInițiativă inedită a MApN de 1 Decembrie: Cum sunt îndemnați românii să-și...

Inițiativă inedită a MApN de 1 Decembrie: Cum sunt îndemnați românii să-și schimbe pozele de pe Facebook

De Ziua Națională, românii sunt îndemnați să-și schimbe fotografia de copertă cu o poză cu steagul țării și cu diverse mesaje. Astfel, internauții pot opta pentru: ”Împreună pentru o Românie puternică!”, ”Fii mândru că ești român!”sau ”Servesc patria!”. 

Inițiativa aparține Ministerul Apărării Naționale (MApN), care a lansat platforma armataromaniei.ro, unde oamenii pot afla mai multe despre armată și de unde își pot descărca imagini animate cu tricolorul. 

”Arborează Drapelul României în casa ta virtuală! De Ziua Națională a României, personalizează-ţi pagina de Facebook, descarcă şi foloseşte imaginile interactive accesând platforma noastră:http://www.armataromaniei.ro/1decembrie”, a anunțat MApN, pe Facebook. 

Românii sărbătoresc Ziua Națională în 1 decembrie,când va fi organizată în Capitală parada militară, în Piața Constituției. Peste 2.600 de militari şi 360 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, SRI, SPP, STS şi Poliţia Locală vor participa la eveniment, începând cu ora 11.00. 

Tot în Bucureşti, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I va avea loc, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori.

De asemenea, se vor organiza ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori în garnizoanele din ţară unde sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

De Ziua Naţională, drapelul tricolor va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale ale Forţelor Navale se va ridica Marele Pavoaz.

 

 

Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă