7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialMedicii legiști au stabilit cauza morții lui Ioan Gyuri Pascu

Medicii legiști au stabilit cauza morții lui Ioan Gyuri Pascu

Actorul Ioan Gyuri Pascu a murit din cauza unei afecțiuni de cord, de care suferea, pe fondul diabetului, potrivit directorului medical al Institutului Naţional de Medicină Legală (INML), Salem Abdo, informează News.ro.

Luni, trupul neînsuflețit al artistului a fost dus la INML „Mina Minovici”, la solicitarea familiei. Astfel, medicii legiști au stabilit, marți, cauza morții  lui Pascu.

„A fost adus la INML. Nu în toate cazurile decesele care s-au produs acasă sunt aduse la INML. În acest caz a fost o decizie comună a familiei şi legiştilor, având în vedere vârsta tânără a artistului”, a spus directorul medical al INML.


CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV RL. Medicii infirmă ipoteza că decesul lui Gyuri Pascu ar fi putut fi prevenit


Actorul şi muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit la vârsta de 55 de ani, luni dimineaţă, în locuinţa sa din Bucureşti, în urma unui stop cardio-respirator. La sfârşitul anului 2010, Ioan Gyuri Pascu suferise un accident vascular cerebral şi s-a recuperat la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Ioan Gyuri Pascu a murit, luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct, potrivit coordonatorului SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa. „În jurul orei 5, am primit apelul de urgenţă pentru o persoană inconştientă. S-au deplasat echipajele noastre, au găsit un pacient în stop cardio respirator, imediat au fost demarate procedurile de resuscitare, dar spre ora 6 a fost constatat decesul”, a declarat Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti.

Trupul neînsufleţit al actorului şi muzicianului Ioan Gyuri Pascu va fi depus marţi, de la ora 15.00, la cimitirul Bellu Ortodox, iar înmormântarea va avea loc vineri, la cimitirul din oraşul Agnita, judeţul Sibiu, a declarat pentru News.ro Cristian Greţcu, fostul coleg al artistului din grupul Divertis.

Pascu s-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock, blues și reggae. A jucat în filme de lung metraj, în mai multe piese de teatru, precum „Take, Ianke și Cadîr”, asigurând și coloana sonoră pentru o parte din ele. A colaborat, de asemenea, cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR 1, Antena 1 și Pro TV. A mai contribuit ca jurnalist sportiv și comentator de sport și a scris mai multe cărți de spiritualitate și pentru copii.

 

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă