15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialInspecția Judiciară: Victor Ponta a afectat reputația procurorului Uncheșelu

Inspecția Judiciară: Victor Ponta a afectat reputația procurorului Uncheșelu

Premierul Victor Ponta a încălcat reputația procurorului Nicolae Uncheșelu, cel care îl cercetează în dosarul Turceni-Rovinari, atunci când a declarat că dosarul său este rezultatul ”obsesiei” procurorului de caz, care a ”inventat fapte”, a concluzionat, marți, Inspecția Judiciară. 

Citește și: Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari

Consecința concluziilor IJ este că, prin afirmațiile făcute de șeful Guvernului, a fost subminată autoritatea sistemului judiciar și au adus atingere independenței și prestigiului justiției. 

Raport IJ a fost înaintat Consiliului Superior al Magistraturii, care îl va discuta într-o viitoare ședință și urmează să decidă dacă îl va însuși sau nu.

Sesizarea IJ a fost făcută la solicitarea Adunării Generale a procurorilor din DNA cu privire la afirmațiile făcute de Victor Ponta pe o rețea de socializare.

La câteva ore după ce DNA l-a trimis în judecată pe Victor Ponta premierul a reacţionat pe contul său de Facebook şi a spus că procurorul de caz este “total neprofesionist” şi că urmăreşte să se afirme în carieră  ”inventând și imaginând fapte și situații neadevărate din urmă cu 10 ani”.

“Singura problemă a țării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirmă în carieră inventând și imaginând fapte și situații neadevărate din urmă cu 10 ani)!”,  a scris Ponta pe Facebook la acea vreme. 

Citește și: Ponta îl atacă pe Iohannis: Mă întreb dacă nu cumva a făcut PRESIUNI ca să fiu trimis în judecată

Primul-ministru Victor Ponta este acuzat de 17 fapte de corupţie, în dosarul Turceni-Rovinari. 

 

Cele mai citite

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă