13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialInspecția Judiciară a demarat verificări în cazul fotografiilor cu Udrea și Bica...

Inspecția Judiciară a demarat verificări în cazul fotografiilor cu Udrea și Bica la Paris

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspecția Judiciară, pentru a face verificări privind fotografiile publicate joi pe un blog, în care apar Elena Udrea și șefa DIICOT, Alina Bica, relatează Mediafax, citând oficiali ai instituției.

Conducerea CSM a transmis sesizarea vineri dimineaţă, urmând ca inspectorii judiciari să facă verificări şi să întocmească un raport cu concluziile cauzei, care va fi analizat într-o şedinţă a plenului Consiliului.

Citește și: VIDEO & FOTO. Elena Udrea, urmărită la Paris în timpul liber

Posibilitatea sesizării Inspecţiei Judiciare a fost luată în discuţie de CSM joi, după ce fotografii cu Elena Udrea, şefa DIICOT, Alina Bica şi cu fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii Anamaria Topoliceanu au fost difuzate pe un blog intitulat "Joscenzura2014", aceasta fiind, de altfel, unica postare de pe acest blog. De asemenea, pe blog au fost publicat şi facturi din timpul şederii la Paris. După ce presa a preluat imaginile, contul de pe wordpress.com a fost şters.

Şefa DIICOT, Alina Bica, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să facă, prin Inspecţia Judiciară, verificări privind imaginile apărute pe internet în care apare alături de Elena Udrea, precizând că nu comentează aspecte ce țin de viața privată, din timpul unui concediu de odihnă.

Citește și: Traian Băsescu: Este clar că serviciile s-au implicat în campania electorală

"Procurorul șef al DIICOT, Alina Mihaela Bica, înțelege să nu comenteze în spațiul public aspecte care țin de viața privată, desfășurate în cadrul efectuării unui concediu de odihnă. De altfel, procurorul șef al DIICOT a solicitat astăzi (joi – n.r.) Consiliului Superior al Magistraturii să declanșeze, de îndată, – prin Inspecția Judiciară a CSM – verificări privind imaginile difuzate de site-ul www.Joscenzura2014.wordpress.com, preluate de mai multe posturi de televiziune în data de 30.10.2014, precum și comentariile efectuate în spațiul public cu acest prilej, de natură a aduce atingere reputației profesionale", se arată într-un comunicat remis Mediafax de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Elena Udrea a declarat, joi, după publicarea unor fotografii cu ea, cu Alina Bica şi cu Anamaria Topoliceanu, la cumpărături la Paris, că este vorba despre un filaj al serviciilor secrete, precizând că va da în judecată hotelul care a furnizat notele de plată.

Udrea a spus că fotografiile apărute sunt făcute profesionist şi că este vorba despre o acţiune de filaj. Ea a precizat că vizita ei la Paris a fost în weekend-ul de Valentine's Day, în 2014, iar Alina Bica urma să participe la o acţiune la Haga, unde a şi plecat ulterior cu trenul.

Ea a mai acuzat faptul că facturile referitoare la cazarea şi masa ei la Paris au fost furnizate pe 29 septembrie, după intrarea ei în cursa prezidenţială.

Cele mai citite

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă