12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialInspector de la ANAF, găsit incompatibil de ANI

Inspector de la ANAF, găsit incompatibil de ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul Ralucă Maria Bogdanescu, funcționar public (inspector) în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală – Direcția Generală de Informații Fiscale, ca urmare a deținerii simulate de funcții, contrar prevederilor legale.

”În perioadele 15 iulie 2011 – 03 iulie 2012 și 03 iulie 2013 – 16 iunie 2014, Raluca Maria Bogdanescu a deținut, simultan cu funcția publică în cadrul ANAF, și funcția de conducere de Director financiar contabil – membru în Comitetul Director la Spitalul Clinic CF nr. 2 București”, arată ANI.

Astfel, Raluca Maria Bogdanescu a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr.161/2003, potrivit cărora „Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Raluca Maria Bogdanescu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă