25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialInspector de Mediu, reținut pentru luare de mită

Inspector de Mediu, reținut pentru luare de mită

Procurorii DNA din Alba Iulia au dispus reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 martie 2016, a inculpatei Hannelore Andrea Burcuș Săvulescu, inspector fiscal în cadrul Administrației Fondului pentru Mediu, dub acuzația de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că,”începând cu data de 23 noiembrie 2015, o societate comercială din județul Alba a făcut obiectul unei inspecții fiscale din partea Administrației Fondului pentru Mediu, din echipa de control făcând parte și inculpata Burcuș Săvulescu Hannelore Andrea.

La data de 15 martie 2016, inculpata Burcuș Săvulescu Hannelore Andrea s-a deplasat singură la sediul societății respective, unde, în contextul unor discuții privind concluziile provizorii ale controlului și deficiențele constatate, i-a explicat omului de afaceri că, prin calcule, poate scădea cuantumul obligațiilor fiscale de la 761.000 lei la 338.000 lei dacă primește 10% din diferența astfel calculată. În concret, inspectorul fiscal a pretins suma de 42.300 lei, plătibilă în două tranșe: una pe loc, cealaltă la încheierea procesului-verbal de control”.

La 15 martie 2016, Burcuș a primit de la denunțător suma de 20.000 lei, urmând ca diferența să-i fie înmânată ulterior în condițiile de mai sus.

Marți, 29 martie 2016, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra femeii fiind găsită suma de 10.000 lei.

”Inculpatei Burcuș Săvulescu Hannelore Andrea i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, transmite DNA.

Inspectoarea urmează să fie prezentată Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cele mai citite

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...
Ultima oră
Pe aceeași temă