11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialInspectorii antifraudă fiscală au închis 10 cafenele de pe Bulevardul Decebal

Inspectorii antifraudă fiscală au închis 10 cafenele de pe Bulevardul Decebal

Inspectorii antifraudă fiscală au închis 10 cafenele de pe Bulevardul Decebal, pentru perioade curpinse între o lună şi trei luni, pentru neemiterea bonului fiscal sau comercializarea de băuturi alcoolice fără banderole fiscale.

Vineri noapte, în Bucureşti, 81 de inspectori antifraudă fiscală au verificat activitatea restaurantelor şi cafenelelor de pe Bd. Decebal, informează Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF), conform Mediafax.

Au fost constatate 43 abateri, pentru sancţionarea cărora inspectorii DGAF au dispus sancţiuni în valoare totală de 481.571 de lei. De asemenea, inspectorii antifraudă fiscală au dispus suspendarea activităţii comerciale, pentru perioade cuprinse între una şi trei luni, a 10 localuri, care încălcau obligativitatea legală de emitere a bonului fiscal sau comercializau băuturi alcoolice fără banderole fiscale.

Localurile respective pot contesta măsura în instanţă, iar până la o decizie definitivă în favoarea sancţiunii îşi pot continua activitatea.

Ca urmare a acţiunilor de control efectuate până în prezent, în scopul prevenirii evaziunii fiscale, s-a constatat o îmbunătăţire a conformării voluntare, astfel că un număr din ce în ce mai mare de localuri de profil realizează activităţi comerciale fiscalizate, respectiv înregistrează veniturile şi emit bonuri fiscale, potrivit DGAF.

Cele mai citite

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...

Andrei Caramitru despre Nicușor Dan: “Așa dezastru colosal nu am văzut în viața mea”

Analistul economic Andrei Caramitru, fost consilier al președintelui USR, face un comentariu dur despre prestația lui Nicușor Dan ca primar al Bucuretiului, afirmând că...

Ciolacu laudă primarii și președinții de Consilii Județene pentru stabilitatea țării

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că stabilitatea este asigurată de primari și președinții de Consilii Județene, nu de premieri, care se schimbă frecvent. Șeful...
Ultima oră
Pe aceeași temă