8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialInspector şcolar adjunct din Cluj, reţinut pentru luare de mită

Inspector şcolar adjunct din Cluj, reţinut pentru luare de mită

Tunde Peter, inspector general adjunct al ISJ Cluj, a fost reţinută, luni seară, după ce, în urma unor percheziţii în biroul acesteia, a fost găsită o sumă de bani în euro, despre care se presupune că ar fi fost primită ca mită pentru bacalaureat, informează Mediafax.

Avocatul lui Tunde Peter, Radu Chiriţă, a declarat, luni seară, că audierile la sediul DNA au durat "mai multe ore". Întrebat ce acuzaţii i se aduc clientei sale, Radu Chiriţă a refuzat să răspundă, comentând că "justiţia nu se face în presă".

Inspectorul general al ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a confirmat că biroul inspectorului şef adjunct Tunde Peter a fost percheziţionat luni dimineaţă, însă nu a putut furniza alte detalii.

"Eu sunt în concediu, dar m-au sunat colegii de serviciu să îmi spună că astăzi (n.r. – luni) procurorii DNA au făcut percheziţii în biroul doamnei Peter Tunde", a declarat inspectorul general al ISJ Cluj, Valentin Cuibus.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile ar fi avut loc în urma unei suspiciuni de luare de mită, care ar avea legătură cu a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Conform surselor citate, în urma percheziţiilor în biroul lui Tunde Peter ar fi fost găsite mai multe documente şi o sumă de bani în euro despre care există suspiciunea că ar fi fost primită cu titlu de mită de către inspectorul şef adjunct şcolar Tunde Peter pentru sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat.

Celălalt inspector general adjunct clujean Mariana Pop a confirmat existenţa percheziţiilor de luni dimineată din biroul lui Tunde Peter şi a adăugat că aceasta a părăsit ulterior sediul inspectoratului Şcolar împreună cu procurorii.

Contactat de MEDIAFAX şi întrebat dacă are cunoştinţă despre o posibilă reţinere a unui inspector şcolar adjunct din Cluj pentru luare de mită la examenul de bacalaureat, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a răspuns că acesta a fost deja eliberat din funcţie.

Tunde Peter ocupă funcţia de inspector şcolar judeţean adjunct din anul 2006, fiind susţinută de UDMR.

Conform ultimei declaraţii de avere, din luna iunie, postată pe site-ul ISJ Cluj, Peter Tunde a avut anul trecut venituri de 44.087 lei, iar soţul ei, angajat la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, de 24.227 lei. De asemenea, cei doi deţin un teren intravilan în comuna clujeană Feleacu, de 1.800 de metri pătraţi, respectiv unul de 149 de metri pătraţi în Cluj-Napoca. Ei mai deţin şi două apartamente în Cluj-Napoca, de 93 şi 115 metri pătraţi, dar şi o casă, tot în municipiu, de 108 metri pătraţi.

Potrivit declaraţiei de avere, Tunde Peter are două credite bancare de aproape 90.000 de euro.

Fiul său, Pal Peter, este membru al PDL şi este consilierul personal al primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. El a fost consilierul lui Boc şi în perioada când acesta a deţinut funcţia de prim-ministru.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă