13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialInstanța decide confiscarea sumei de 4.000.000 de euro de la medicul Brădișteanu....

Instanța decide confiscarea sumei de 4.000.000 de euro de la medicul Brădișteanu. Chirurgul nu poate justifica proveniența banilor

Comisia de cercetare a averilor de la Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea Agenţiei Naţionale de Integritate de confiscare de la Şerban Brădişteanu, şeful Secţiei de chirurgie cardiacă de la Spitalul Floreasca, a sumelor de 3.595.333 de euro şi 414.000 de dolari.

Agenţia Naţională de Integritate a dispus confiscarea sumei de patru milioane de euro de la Şerban Brădişteanu, încă din septembrie 2008, arătând că medicul nu poate justifica proveniența banilor.

Iniţial, prin Ordonanţa din 11 martie 2011, Comisia de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a admis excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune, clasând cauza, informează News.ro. ANI a contestat această ordonanţă de clasare, la Curtea de Apel Bucureşti şi, ulterior, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În 8 mai 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de Şerban Brădişteanu, împotriva sentinţei din 22 ianuarie 2013 a Curţii de Apel Bucureşti, ca nefondat, menţinând sentinţa de anulare a Ordonanţei de clasare din 11 martie 2011 şi dispunând trimiterea dosarului înapoi la Comisia de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pentru a se pronunţa asupra diferenţelor nejustificate propuse a fi confiscate.

În faţa Comisiei de cercetare a averilor, reprezentanţii ANI au reuşit să demonstreze că Şerban Brădişteanu nu poate justifică, din veniturile licite obţinute, sumele de 3.595.333 de euro şi 414.000 de dolari.

Acuzat de luare de mită

În aprilie 2015, medicul Şerban Brădişteanu a fost achitat definitiv într-un dosar în care a fost acuzat că ar fi primit mită patru milioane şi jumătate de euro privind o licitaţie pentru echiparea spitalelor penitenciar. Totodată, judecătorii Curții de Apel București au dispus ridicarea sechestrului asigurator, măsură impusă de procurori, cu privire la un apartament şi un imobil din Bucureşti, precum şi la un imobil din Izvorani aparţinând medicului.

În acest proces, medicul Brădişteanu a fost acuzat că ar fi primit o mită de jumătate de milion de dolari şi o alta, în mai multe tranşe, de trei milioane şi jumătate de euro, toţi banii fiind daţi de o firmă austriaco-elveţiană ce distribuie produse medicale, CC Med AG. În schimbul banilor, Brădişteanu ar fi facilitat companiei câştigarea unei licitaţii pentru echiparea spitalelor penitenciar din România, procedură desfăşurată în anii 2001-2002.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă