20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialInstanța respinge testul poligraf în dosarul Mircea Băsescu

Instanța respinge testul poligraf în dosarul Mircea Băsescu

Ginerele lui Sandu Anghel susţine că Mircea Băsescu a primit 600.000 de euro de la familia sa. Magistrații nu sunt de acord cu testul de minciuni.

Audierile în dosarul în care Mircea Băsescu este judecat pentru trafic de influenţă, iar Marian Căpăţână pentru complicitate la trafic de influenţă, au continuat vineri la Tribunalul Constanța. Marius Constantin, ginerele lui Sandu Anghel, a declarat că în anul 2011, după ce Sandu Anghel a fost arestat preventiv, Florin Anghel a vorbit cu Mircea Băsescu pentru a găsi o modalitate de a-l scăpa pe tatăl său de la închisoare.

“Din spusele lui Florin Anghel am aflat că i-a dat lui Mircea Băsescu suma de 600.000 de euro. Mircea Băsescu i-a spus să-i dea banii lui Marian Căpăţână, iar acesta a avut rolul de cărăuş. În perioada când s-au dat banii eram arestat şi nu am fost de faţă când s-a întâmplat acest lucru“, a spus Marius Constantin.

El a mai spus că a aflat toată această poveste atunci când a fost eliberat din închisoare, în octombrie 2013. Marius Constantin a mai afirmat că, după arestarea lui Florin Anghel şi a Fănicăi Anghel, în mai 2014, el şi soţia sa, Izaura Anghel, ar fi trebuit să recupereze restul banilor de la fratele fostului preşedinte al României.

“Până atunci Mircea Băsescu ne returnase 315.000 de euro din suma de 600.000 de euro. Pentru a recupera restul banilor, am venit la Constanţa împreună cu Izaura Anghel şi cu Grinică Ion Anghel. Pe data de 26 mai 2014, Mircea Băsescu ne-a spus că ne va da peste o săptămână deoarece nu îi are atunci. Pe 29 mai 2014, eram la Bucureşti şi Mircea Băsescu ne-a sunat spunându-ne să venim la Constanţa că are banii. Am ajuns acasă la Mircea Băsescu, iar el ne-a spus ca să mergem la biroul lui pentru că acolo are banii. A mers cu maşina noastră, acolo ne-a dat 10.000 de euro, iar când am ieşit am fost luaţi de procurori“, a afirmat Marius Constantin.

Soţia lui Mircea Băsescu,Doiniţa, s-a prezentat la Tribunal, dar a refuzat să facă declarații.

Urmează Calafus și Catană

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a solicitat instanţei audierea a doi martori la termenul următor, fiind vorba de avocatul Sorin Calafus şi fostul comandant al Poliţiei Judeţene Cons­tanţa, Dumitru Catană, actual șef al Autorității Navale Române.  Avocaţii lui Marian Căpăţână au solicitat ca la următorul termen să fie audiat ca martor Ion Preda, fostul şofer al lui Căpăţână, pentru că bărbatul ar fi fost de faţă în momentul în care şeful său a primit banii de la familia Anghel.

De asemenea, apărătorii lui Marian Căpăţână au cerut ca cei doi inculpaţi să fie supuşi testului poligraf pentru a se stabili care dintre ei spune adevărul. Instanţa a hotărât să fie audiaţi ca martori Dumitru Catană şi Ion Preda, iar în privinţa avocatului Sorin Calafus nu a fost luată deocamdată vreo decizie, urmând să se stabilească dacă audierea acestuia este utilă cauzei. De asemenea, Tribunalul a respins solicitarea de efectuare a testului poligraf pentru cei doi inculpaţi.

Tribunalul Constanţa a stabilit ca următorul termen în acest dosar să fie în 17 iunie. 

DOSAR. Arestați la domiciliu

Reamintim că Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, într-un dosar privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat Mircea Băsescu. Atât el, cât și Marian Căpățână sunt arestați la domiciliu.

 

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă