18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE Ludovic Orban a cerut instanței supreme să fie audiat la următorul...

UPDATE Ludovic Orban a cerut instanței supreme să fie audiat la următorul termen, în dosarul de corupţie

UPDATE 13.20:  Ludovic Orban a precizat, luni, în faţa judecătorilor de la instanţa supremă că doreşte să dea o declaraţie, la următorul termen, porivit News.ro.

 „Există o hotărâre judecătorească prin care am fost achitat, nu există absolut niciun fel de faptă care să poată să ducă la anularea sentinţei, iar în ceea ce priveşte apelul nu vine cu niciun fel de element nou. Sunt optimist, încrezător şi aştept să mi se facă dreptate. Declaraţia pe care o voi da este exact reflectarea adevărului a ceea ce s-a întâmplat în perioada respectivă, nu am nimic de ascuns, sunt la dispoziţia cercetării judecătoreşti. Instanţa va aprecia dacă se impune audierea lui Tiberiu Urdăreanu”, a arătat Orban la ieşirea de la instanţa supremă.

Judecătorii au luat act de solicitarea lui Orban şi au stabilit că acesta să dea o declaraţie de inculpat în 9 octombrie.

09.40: Șeful PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni, că apelul înaintat de DNA „nu aduce absolut nimic nou", fiind „parcă făcut să creeze probleme suplimentare fără niciun fel de motiv serios", potrivit Agerpres.

„Apelul DNA nu aduce absolut nimic nou, nu evidențiază nicio latură nouă și nu are niciun fel de argument, parcă este făcut să creeze probleme suplimentare fără niciun fel de motiv serios. S-a arătat în cursul cercetării judecătorești că nu eu am fost acela care am solicitat întâlnirea cu domnul Urdăreanu, că nu după desemnarea mea ca și candidat ca primar am fost contactat de domnul Urdăreanu, invitat la el acasă unde am fost înregistrat. Dar elementul esențial este acela că din înregistrări reiese cu precizie că nu mi-am folosit în niciun fel, nici măcar aluziv, așa-zisa influență a funcției de conducere în partid", a declarat Ludovic Orban, la intrarea în sediul Curții Supreme.



Magistrații Înaltei Curții de Casție și Justiție (ÎCCJ) încep, luni, judecarea apelului în dosarul în care președintele PNL, Ludovic Orban, este acuzat de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, informează Agerpres.

În 31 ianuarie, Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus achitarea lui Ludovic Orban, acuzat că ar fi cerut bani omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului 2016. Decizia nu a fost definitivă, fiind atacată cu apel.

Hotărârea de achitare a fost luată în majoritate, cu două voturi pentru și unul împotrivă. Unul dintre cei trei judecători a făcut opinie separată, în sensul condamnării lui Orban la un an închisoare, cu amânarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani.

Orban a fost trimis în judecată de DNA în luna mai 2016, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite.

Potrivit DNA, pe 1 martie 2016, Orban l-ar fi contactat pe Urdăreanu, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului 2016, în care acesta fusese nominalizat de PNL să candideze la funcția de primar al municipiului București.

Procurorii susțin că, în martie 2016, Urdăreanu s-ar fi întâlnit cu Orban la domiciliul celui dintâi, ocazie cu care fostul deputat i-a ar fi comunicat că are nevoie de 50.000 de euro în numerar, pentru a-i folosi în vederea promovării imaginii sale drept candidat la Primăria Capitalei. Banii ar fi fost  ceruți în numerar „tocmai fiindcă erau… pentru posturi TV".

 În 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban i-ar fi pretins lui Urdăreanu suma de 50.000 euro în numerar, arătând că are un buget de campanie limitat și că dorește „să aibă canale deschise" pe anumite posturi de televiziune.

Cele mai citite

Înțelepciunea din Sinai: Moștenirea Creștină a Mănăstirii Sfânta Ecaterina

În sălbăticia îndepărtată și stâncoasă a Peninsulei Sinai din Egipt se află o țară cu o importanță istorică și spirituală imensă pentru cele trei...

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...

Negociatorii Hamas sunt la Cairo pentru un armistițiu. Acolo se află și directorul CIA

Negociatori ai Hamas au mers la Cairo pentru discuții privind încetarea focului în Fâșia Gaza. Directorul CIA a ajuns și el la Cairo, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă