10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialInstituţiile MILITARE din România participă la un exerciţiu STRATEGIC, cu 7000 de...

Instituţiile MILITARE din România participă la un exerciţiu STRATEGIC, cu 7000 de oameni. O PREMIERĂ va fi implicarea SIE

7.000 de angajaţi ai instituţiilor din sistemul national de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu 800 de mijloace tehnice, vor participa la exerciţiul de nivel strategic  HISTRIA 15.

Exerciţiul se desfăşoară  în perioada 7-18 septembrie, pe întregul teritoriu al României.

Acţiunea este condusă de Statul Major General şi are ca scop antrenarea structurilor de conducere şi execuţie la nivel naţional pentru planificarea şi executarea unei game diversificate de misiuni.

Punctul de comandă central va fi o unitate militară din zona de sud a Capitalei.

"HISTRIA 15 are la bază un scenariu fictiv, complex, adaptat mediului de securitate actual, în conformitate cu legislaţia naţională în domeniul apărării şi securităţii naţionale şi în corelaţie cu prevederile Cartei ONU şi articolelor 3, 4 şi 5 ale Tratatului Atlanticului de Nord", menţionează un comunicat al MApN.

Conform acestui scenariu, România va răspunde gradual riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii şi integrităţii teritoriale. Măsurile de răspuns la criză şi apărarea naţională se vor adopta în condiţiile implicării NATO şi UE.

Premergător începerii exerciţiului, militarii şi tehnica se vor deplasa în cele nouă poligoane şi raioane, unde se vor desfăşura activităţi practice specifice.

La exerciţiu participă MApN, MAI, Ministerul de Externe, Ministerul Justiţiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Economiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul pentru Societatea Informaţională, SRI, SIE, STS şi SPP.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă