21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialINTERCEPTĂRI. Cum a încercat vicele CJ Caraș-Severin să mușamalizeze un accident cu...

INTERCEPTĂRI. Cum a încercat vicele CJ Caraș-Severin să mușamalizeze un accident cu Duster-ul instituției: ”Vezi că … o condus Dani, da?”

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a încercat să mușamalizeze un accident de mașină pe care l-a făcut în noiembrie 2014, cu mașina instituției, aruncând vina pe unul din angajații săi, pe care l-a obligat să-și asume răspunderea, conform rechizitoriului DNA. Astfel, Ghiorghioni a fost trimis în judecată pentru folosirea influenței pentru obținerea unui folos necuvenit, șantaj, trei infracțiuni de influențare a declarațiilor și fals intelectual.

Ghiorghioni, beat la volanul mașinii CJ Caraș-Severin

În noiembrie 2014, în jurul orei 21.30, Ghiorghioni s-a suit beat la volan, în mașina Consiliului Județean, și a lovit un automobil marca Opel Corsa, când încerca să intre de pe DN 68 pe un drum lăturalnic. Mașina ciocnită îi aparține lui Romulus Raca, șofer care circula regulamentar.

În urma impactului, Duster-ul lui Ghiorghioni s-a răsturnat, iar șoferul mașinii Opel, precum și un angajat al CJ, care se afla în mașină cu șeful său, Romulus Vasiloni, au fost răniți ușor. După producerea accidentului, vicele CJ l-a sunat pe un alt subaltern al său, de la Asociația Clubului de Vânătoare Iezerul Bucovii, paznicul Daniel Savoni, să declare că el se afla la volan în momentul impactului. Bărbatul a acceptat să mintă, pentru că Ghiorghioni era șeful lui și i-a fost frică să nu-și piardă locul de muncă, arată anchetatorii.

Citește și: NOI INTERCEPTĂRI în dosarul Frunzăverde. Cum au fost convinși primarii din Caraş-Severin să îl ajute pe Iohannis în campania electorală: ”Vin bugete…”

Totodată, vicele CJ Caraș-Severin i-a cerut și șoferului accidentat să declare că la volanul Duster-ului se afla Savoni, promiţându-i că îi va plăti reparaţiile maşinii sau că îl va ajuta cu o altă maşină. Și celălalt martor al accidentului, Romulus Vasiloni, a acceptat să minte pentru șeful său.

Ca întreaga situație să fie cât mai veridică, Ghiorghioni a emis o împuternicire, prin care arăta că Daniel Savoni avea dreptul să conducă mașina Consiliului Județean Caraș-Severin.

Citește și: Anchetă DNA la CJ Caraș-Severin. Este vizat șeful CJ, Sorin Frunzăverde. Vicele CJ mărturisea: ”Sunt urmărit cu şăfu’. Scapă cine poate”

”Solicitările lui Ghiorghioni Ionesie au avut succes, având în vedere influenţa şi autoritatea de care se bucura acesta în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, preşedinte al Composesoratului Bucova şi de preşedinte al Asociaţiei Clubul de Vânătoare Iezerul Bucovii. Toate aceste demersuri au fost făcute de Ghiorghioni Ionesie pentru a se sustrage de la suportarea consecinţelor legale, având în vedere că a condus autoturismul marca Duster în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice – lucru care i-ar fi atras răspunderea contravenţională sau penală, precum şi eventualul regres al societăţii de asigurări împotriva sa pentru despăgubirile achitate”, se arată în rechizitoriul DNA. 

Redăm INTERCEPTĂRI din rechizitoriu: 

Un dialog îi prezintă pe Ghiorghioni și Romulus Vasiloni discutând despre varianta pe care o vor spune polițiștilor asupra accidentului:

Ghiorghioni Ionesie: Ei că… da… vezi că… o condus DANI, da?

Interlocutor: Ei, aşa o rămas deci?  

Ghiorghioni Ionesie: Da, da

Interlocutor: Da.

Ghiorghioni Ionesie: Că noi am stat în spate amândoi, da?

Interlocutor: Da.

Ghiorghioni Ionesie: Bine.

Un alt dialog îl prezintă pe Ghiorghioni pregătind declarațiile pentru Poliție: 

GHIORGHIONI IONESIE: Nu, nu, nu. Acu… să vedem. Auzi? Tu te duci la… la… declaraţie, da?

UŢU: Păi… păi cred că vin ei şi-mi iau, da.

GHIORGHIONI IONESIE: Na, păi le spui: domne, eu l-am rugat să mă aducă până acasă, ei m-o luat până… da., (Neinteligibil)

UTU: Păi da…da o nu-l băgăm pe DANI?

GHIORGHIONI IONESIE: Ba da, o dat declaraţie, el o fost.

UTU: El… el o mânat maşina, nu?

GHIORGHIONI IONESIE: Sigur.                  

UŢU: Na, aşa.

GHIORGHIONI IONESIE: Deci… spui că: l-am rugat eu să meargă cu mine să te ducă pe tine şi după aia să mă ducă pe mine acasă la Bucova.

Citește și: Vicepreședintele CJ Caraș-Severin, prins în FLAGRANT în timp ce primea mită. Pe cât se vindea vicepreședintele

UŢU: Bun, bun. Da. Bun.

GHIORGHIONI IONESIE: Deci că tu m-ai rugat…erai acolo şi…

UŢU: Bun.

 GHIORGHIONI IONESIE: Nu-i prima dată când te duc şi…

 UŢU: Doamne Dumnezeule, Doamne Dumnezeule, ce….na…

GHIORGHIONI IONESIE: Şi eu… am luat pe ăsta, pe DANI … că n-am condus eu, l-am luat pe el şi să te ducă pe tine şi după aia să mă ducă pe mine acas la Bucova.

UTU: Aia deci… ştie ce-o zis el.

GHIORGHIONI IONESIE: Altceva…

UŢU: Eu…el o mânat…

GHIORGHIONI IONESIE Şi după aia nu ştii ce s-a întâmplat acolo, ai simţit o bubuitură şi gata.

UTU: Absolut tot, da, da.

În luna mai, Ghiorghioni a fost prins de procurorii anticorupție luând mită 20.000 de lei, pentru atribuirea unui contract. Banii erau puși într-o revistă care i-a fost dată lui Ghiorghioni de către un om de afaceri. În schimbul banilor, vicepreședintele CJ Caraș-Severin i-a înlesnit omului de afaceri încredințări directe de lucrări pentru reabilitare de drumuri. Totodată, vicepreședintele CJ Caraș-Severin a fost interceptat când făcea promisiuni către nouă primari din județ că vor primi fonduri, dacă vor susține candidatura lui Klaus Iohannis la președinție. 

Acest articol este proprietatea site-ului www.romanialibera.ro. Este interzisă republicarea conținutului acestui articol în lipsa unui acord din partea ziarului România liberă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa editoronline@romanialibera.ro.

 

Cele mai citite

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...
Ultima oră
Pe aceeași temă