15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialINTERCEPTĂRI. Cum dădea ordine Mazăre şefilor Neptun TV să scrie subiecte despre...

INTERCEPTĂRI. Cum dădea ordine Mazăre şefilor Neptun TV să scrie subiecte despre viaţa lui

Fostul primar din Constanța, Radu Mazăre, le dădea ordine șefilor Neptun TV să difuzeze materiale în care să fie lăudat pentru tunsoare,pentru calitățile lui de schior, dar și pentru că este un bun edil, se arată în interceptările procurorilor anticorupţie.

Citeşte şi: Radu Mazăre rămâne în arest preventiv

„Există o serie întreagă de convorbiri între Radu Mazăre și directorul de programe din cadrul Neptun TV. Primarul îi solicită să ia poziție favorabilă referitoare la acuzațiile formulate în legătură cu tunsoarea lui. Îi solicită acestuia să îi monteze un film în care să fie prezentat schiind. Materialul urma să fie postat pe YouTube. Nefiind mulțumit de calitatea montajului, îi solicită (directorului Neptun TV- n.r.) să îl refacă”. se arată în referatul DNA, citat de Digi24.ro.

 Tot din interceptări, aflăm că lui Radu Mazăre îi plăcea să se vadă la televizor. A cerut să fie lăudat pentru tunsoare, a cerut un reportaj pe tema calităților lui de schior, dar și laude pentru munca de edil.

Citeşte şi: DOCUMENT. Radu Mazăre a plecat de la Primăria Constanţa după 15 ani

„Pune reporterul să spună că eu… Mazăre… se bate și vrea să scadă prețul gigacaloriei. Că primarul a spus că… și poți să dai imagini când m-ai filmat la bătrâni”, îi spunea Mazăre unui șef al Neptun TV.

În acest dosar, anchetatorii susţin că Radu Mazăre a colaborat cu ei, dar numai unde a avut interes. Astfel, fostul edil a recunoscut că a avut un cont deschis în Israel, însă nu a precizat şi detalii referitoare la sumele din conturi sau provenienţa acestora.

„A recunoscut că a avut deschis un cont în Israel, deschis în 2002 şi închis în 2011, nu a dorit să răspundă la întrebările referitoare la sumele din acest cont, justificarea lor sau de la cine le-a primit”, mai susţin anchetatorii.

Ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie a evidenţiat si alte elemente importante cu legătură directă la dosarul în care e cercetat Mazăre.

Astfel, anchetatorii au mai divulgat şi cum a devenit Aglaia Golumb, o femeie de 80 de ani din Suceava, milionară în euro peste noapte. Fără să ştie, bătrâna a fost numită în fruntea unei firme-fantomă din Constanţa. Procurorii au descoperit că firma deţinută de octogenară avea zeci de contracte încheiate cu televiziunea lui Sorin Strutinsky, post TV la care şi Radu Mazăre a fost acţionar.

Citeşte şi: UPDATE. Omul de afaceri Sorin Strutinsky, apropiat al lui Radu Mazăre, REŢINUT pentru mită de peste 600.000 de lei

Anchetatorii au descoperit şi că toate contractele erau fictive. Contractele semnate de societatea care o avea ca administrator pe Aglaia Golumb valorează un milion de euro, iar anchetatorii spun că banii se reîntoarceau la Radu Mazăre şi omul de afaceri Sorin Strutinsky.

În cursul zilei de joi, magistraţii au decis prelungirea, cu încă 30 de zile a mandatului de arestare preventivă în cazul lui Radu Mazăre.

Tot în cazul lui Mazăre, instanţa supremă a decis, miercuri, să respingă definitiv cererea fostului edil de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai blândă. În primă instanţă, judecătorii dispuseseră ca fostul primar al Constanţei să fie arestat la domiciliu.

Citeşte şi: Surse. Deputatul PSD Eduard Martin, anchetat în dosarul lui Mazăre: Ar fi dat 7 milioane euro mită primarului

Radu Mazăre a fost arestat în 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. Tot atunci a fost emis un mandat de arestare şi pentru omul de afaceri Sorin Strutinsky, însă acesta era deja arestat preventiv într-un alt dosar.

 

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Ciolacu reafirmă că alianța PSD-PNL îl are pe Cătălin Cîrstoiu candidat la Primăria generală a Capitalei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, potrivit spotmedia.ro. El a subliniat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă