10.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialINTERCEPTĂRI. Primarul Nichita scapă de arest. Va fi cercetat sub control judiciar,...

INTERCEPTĂRI. Primarul Nichita scapă de arest. Va fi cercetat sub control judiciar, după ce i-a pus pe polițiștii ieșeni să-i spioneze amanta prin oraș

UPDATE 21.25: Gheorghe Nichita a fost eliberat de instanța Tribunalului București, care a respins cererea de arestare a DNA. Instanța a dispus punerea sub control judiciar a edilului din Iași. Aceeași decizie a fost luată și pentru șefii Poliției locale, care transformaseră poliția în oficina de spionaj a primarului. DNA poate face contestatia la instanta Curții de Apel București.

—-

Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, își spiona amanta cu ajutorul șefilor Poliției locale și chiar i-a pus pe membrii clanului Cordunenilor să îi sperie prietenii. El îi suna pe polițiști și le cerea să urmărească diverse persoane, să verifice numerele mașinilor cu care se deplasau și chiar să se intereseze despre trecutul lor. Nichita îi plătea pe polițiștii locali pentru aceste servicii din bani publici.

Vineri, Gheorghe Nichita află dacă va fi arestat preventiv pentru instigare la folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, instigare la abuz în serviciu, instigare la infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic, precum și instigare la infracţiunea de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. În acest dosar, au fost reținuți și șeful Poliției Locale, Liviu Mihai Hliboceanu, precum și șeful de serviciu Ștefan Avîrvarei.

Astfel, în martie 2015, Nichita s-a folosit de funcția sa de primar pentru a-i pune pe polițiștii locali din Iași să o urmărească pe amanta sa, Adina Mihaela Samson, şefa Serviciului Managementului Calităţii din cadrul Primăriei Iași, pentru a vedea cu cine se întâlnește și pentru ca angajații unui service auto unde ea își lăsase mașina să nu descopere că avea montat un GPS de urmărire pe mașină.

INTERCEPTĂRI. O discuție din 25 martie 2015 purtată de Ștefan Avîrvarei cu Gheorghe Nichita prezintă cum primarul i-a cerut adjunctului Poliției Locale să o supravegheze pe Adina Mihaela Samson.

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Să trăiţi.

NICHITA GHEORGHE: Deci maşina o rămas ca să facă revizia acolo, totu-i în regulă, o plecat Costel Chişcă ca să se asigure, schimbă cauciucurile.

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Perfect.

NICHITA GHEORGHE: Povestea este că în timpul ăsta nu ştim alte lucruri, ştii?

Citește și: Cadourile otrăvite ale baronului-spion PSD Nichita, REȚINUT de DNA. Poliția Locală din Iași era serviciul său de spionaj

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Da n-o rămas acolo?

NICHITA GHEORGHE: Doar maşina, ea o plecat.

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Nu s-o fi dus la spital?

NICHITA GHEORGHE: Nu merge la spital azi, nu ştiu de unde puteţi să preluaţi, ori de acasă, ori… pentru după amiază. O fi prin oraş, nu ştiu.

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Să încercăm să preluăm deci.

NICHITA GHEORGHE: Da, discret şi elegant.

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Ok.

NICHITA GHEORGHE: Dacă puteţi.

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Facem tot posibilul.

NICHITA GHEORGHE: Dacă nu, când ajunge, când nu ajunge…

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Am înţeles.

NICHITA GHEORGHE: Bine, pa, da cu multă discreţie, bine.”

O altă discuție din acea zi arată cum Avîrvarei nu reusește să o găsească pe Adina Samson și îi raportează lui Nichita acest lucru.

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Să trăiţi, nu mai ştiu mare lucru.

NICHITA GHEORGHE: Nici acasă nu ştii, nu?

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Păi acolo mă învârt. Dacă… domnul Chişcă oare nu ştie?

NICHITA GHEORGHE: N-are cum măi, de unde să ştie? N-are cum şi nu sunăm, că dacă sunăm nu-i bine.

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Da.

NICHITA GHEORGHE: Bine, asta e.

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Mai stau pe fază.

Redăm o altă discuție între șeful Poliției Locale, Liviu Mihai Hliboceanu, și Nichita, în care edilul îi cere să o găsească pe Adina Samson.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Trăiţi, şefu.

NICHITA GHEORGHE: Vezi cum putem să aflăm cam unde ar fi, o plecat din service cu nu ştiu ce, Chişcă tre’ să ştie şi vezi obişnuit, vezi Oscar-ul, vezi Palas-ul, vezi Bucur Dent-ul, adică Gioconda, adică ştim traseele astea, nu?

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Da, da, da.

NICHITA GHEORGHE: Eventual dacă e acasă, o să ne dăm seama mai târziu, că va ieşi sau…

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Da, verific şi vă sun.

NICHITA GHEORGHE: Încearcă să le dai o mână de ajutor la ei tăi, că ei acum… nu poţi să-i trimiţi peste tot pe toţi.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Da, da, da.

NICHITA GHEORGHE: Bine şi dacă e nevoie, la Bucur Dent poate să meargă cineva, eu ştiu, să vadă programarea.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Da, haideţi că sun.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Alo? Ia verifică oleacă unde-i.

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Păi el (Gheorghe Nichita, n.red.) m-o sunat, i-am zis că-şi face revizia la maşină şi de acolo o plecat pe jos şi am om acasă care stă şi aşteaptă, mai mult nu ştiu.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Aha, m-o sunat şi pe mine să văd prin locurile astea vechi unde poate să fie.

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Da unde dracu, intri după ea, ce faci?

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Da maşina unde-o lăsat-o?

AVÎRVAREI ŞTEFAN: La Skoda, da verific acuma să văd dacă mai e acolo.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Da, hai şi mă suni.

Șefii Poliției Locale se temeau ca angajații service-ului auto să nu descopere sistemul de urmărire prin GPS montat pe mașina amantei

O altă discuție purtată de Hliboceanu cu Avîrvarei arată că șeful Poliției era îngrijorat că angajații service-ului auto unde Adina Samson își lăsase mașina la reparat ar putea descoperi sistemul de urmărire prin GPS montat pe autoturism.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Da.

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Tot acolo.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Trimite totuşi la ea acasă, să nu fie acasă.

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Da Nicuşor n-o ieşit acasă?

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: I-am zis să vină acasă, era prin Păcurari, cred c-o fi ajuns, Iulian e la Bucur, unde ar mai putea? O trecut prin Palas, l-o verificat, nu era, unde să mai verific? Eu îs la Gioconda cu Ben, dar aici degeaba stau. Unde ar mai putea fi?

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Acasă, să meargă cineva, n-are rost să-i mai scot eu pe ăştia.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Bine, mai vorbim, dar le-ai zis să te anunţe dacă se mişcă?

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Da, da.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Da oare ăia de acolo de la revizie ştiu să nu umble la…?

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Da, că l-am trimis pe Chişcă acolo.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Şi nu ştii, o scoate tot azi?

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Habar n-am.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Ia sună-l pe Chişcă şi-l întreabă.

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Ok, îl sun, bine.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Bine, pa.

Amenințări cu ajutorul clanului Cordunenilor

O altă discuție din 25 aprilie, dintre Ștefan Avîrvarei și o altă persoană, arată cum un bărbat cu care s-a întâlnit Adina Mihaela Samson a fost amenințat de mai mulți membri ai clanului de interlopi Corduneanu, care l-ar fi amenințat pe respectivul, ca să părăsească orașul. În schimbul serviciului și pentru a le da mai multe informații despre individul cu care se întâlnea Adina Samson, cei doi membri ai clanului le-au cerut oamenilor legii și primarului Nichita 3.000 de lei.

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Haideţi urgent pân’ la primărie.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Eşti nebun.

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Ştiu. Îi cunoaşteţi pe Corduneni?

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Nu.

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Cine îi cunoaşte? Georgel îi ştie?

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Da.

AVÎRVAREI ŞTEFAN: Să vină Georgel atunci până aicea.

De asemenea, Adina Samson i-a telefonat unei prietene, căreia i-a povestit cum Cordunenii l-au amenințat pe bărbatul cu care se întâlnea.

SAMSON ADINA MIHAELA: Ştii ce mi-o făcut? Mi-o trimis doi borfaşi că la masă eram cu un tip şi din ăştia, prieteni ai Cordunenilor şi i-o zis să plece într-o oră din Iaşi, că fata asta nu e singură.

BUTNARIU LAURA: Nu cred!!!

 

 

Cele mai citite

Gata cu gătitul. Liviu Dragnea trece la treburi serioase și își deschide o afacere în domeniul comerţului cu ridicata de material lemnos

Conform informațiilor obținute de Economica.net din Monitorul Oficial, fostul politician Liviu Nicolae Dragnea a înființat recent firma LND Trading. Această companie este controlată de...

Un atac rusesc a rupt în două turnul de televiziune din Harkov

Turnul de televiziune de 240 de metri din orașul ucrainean Harkov, nord-est, s-a rupt în două, iar partea sa superioară a căzut la pământ,...

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...
Ultima oră
Pe aceeași temă