10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialEXCLUSIV.INTERCEPTĂRI. Șeful Anticorupției din Poliția Prahova era sluga evazioniștilor. Îi aranja pe...

EXCLUSIV.INTERCEPTĂRI. Șeful Anticorupției din Poliția Prahova era sluga evazioniștilor. Îi aranja pe polițiștii corecți, îi amenința pe martori, făcea comerț

Șeful Anticorupției din Poliția Prahova, Ispas Constantin, adjunctul IPJ Prahova ( fost ofițer anticorupție), Adrian Rădulescu, precum și ofițerul de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Emanuel Saghel făceau legea în județul Prahova ca adevărați capi ai mafiei. Șantajau, amenințau, fabricau dosare penale pentru subordonații corecți sau pentru oamenii de afaceri care refuzau să le plătească taxe de protecție, le mușamalizau pe cele ale evazioniștilor.

Aceste fapte ar rezulta din monitarizarea lor, din declarațiile martorilor, din probele materiale ridicate la perchezițiile DNA de ieri de la domiciliile și de la birourile lor de la Poliție, ca si de la sediile firmelor implicate.

Instanța de judecată a decis arestarea preventivă a lui Ispas Constantin si punerea sub control judiciar a lui Emanuel Saghel. Pe Rădulescu, adjunctul IPJ Prahova, procurorii DNA au decis să-l țină sub control judiciar deoarece a colaborat cu anchetatorii, spun surse judiciare.

România liberă redă câteva fragmente din interceptări

Convorbiri dintre șeful DGA Prahova, Ispas Constantin, si membrii familiei Leonte cărora șeful anticorupției prahovene le proteja afacerile nelegale.

Din conţinutul convorbirilor interceptate … reies aranjamentele lui ISPAS cum ar fi „apărarea lu’ăla micu, a lu’ Geolgău” sau anihilarea unor ofițeri de Poliție care își făceau datoria.

         În ziua de 24-01-2015, la ora 19:15:54, ISPAS CONSTANTIN, de la postul telefonic 0722….. (identificare: CONSTANTIN ISPAS…. Brazi, Prahova, CNP—-), aflat în zona Com. Brazi, sat Brazii de Sus, str.Violetelor—-, jud.Prahova, este contactat de un bărbat aflat la postul telefonic 076... (identificare : LEONTE MARGARETA,  Str. Trambitei ….Ploiesti Prahova).

Șeful DGA Ispas i se adresează bărbatului (care răspunde la telefonul lui Leonte Margareta) reverentios, chiar slugarnic, cu apelativul „ Domnule comisar”)

BĂRBAT – Să trăiţi!

ISPAS CONSTANTIN – Să trăiţi! Aţi zis că veniţi să bem şi noi un şpriţ aci, ce Dumnezeu faceţi?

BĂRBAT – Alo!

ISPAS CONSTANTIN – Să trăiţi! Aţi zis că veniţi să beţi un şpriţ la mine. Nu mai beţi un şpriţ la mine niciodată?

BĂRBAT – Aoleu! Acu’ sunt pân’ la ţară, mai m-am zăpăcit p-aicea, că mai am făcut nişte d-alea, mai niște de-alelalte, şi tot aşa.

ISPAS CONSTANTIN – Vă zăpăciţi peste tot. Auziţi?

BĂRBAT – Da.

ISPAS CONSTANTIN – Ia vedeţi dacă ăla micu’, grasul ăla mic al lui Geolgău, ăla micu’.

BĂRBAT – Ăla micu’.

ISPAS CONSTANTIN – Ăla micu’, micu’, micu’. Aşa!

BĂRBAT – Ăla micu’, micu’. Da.

ISPAS CONSTANTIN – Vrea să vină la mine aci.

BĂRBAT – Păi, eu sunt acuma aici şi mâine dimineaţă mă duc la… trimit băiatul ăla de la bar, îl trimit la el.

ISPAS CONSTANTIN – Aşa!

BĂRBAT – Şi mâine când plec de aici vă sun.

ISPAS CONSTANTIN – Săptămâna trecută v-am căutat peste tot şi nu am dat de dumneavoastră deloc.

BĂRBAT – Ei, mai m-ascund şi eu ca… (râde – n.n.)

ISPAS CONSTANTIN – De ce… De ce, de ce sunteţi aşa obscur? Ce vă…? Ce aveţi ceva de ascuns?

BĂRBAT – Nu, n-am nimic de ascuns, dar mai m-am dat la fund că am îmbătrânit dracu’!

ISPAS CONSTANTIN – Domnu’ comisar, ştiţi care este problema? Aici noi şi pe vagabonzi îi f… în c… şi le dăm şi m…

BĂRBAT – Corect!

ISPAS CONSTANTIN – Ştiţi, pe ăia, ordinarii ăia. Ştiţi?

BĂRBAT – Da.

ISPAS CONSTANTIN – Aia e, ce să facem!?

BĂRBAT – Da, corect. Aşa e!

ISPAS CONSTANTIN – Dumneavoastră ce ne ajutaţi cu probleme d-astea administrative, adică…

BĂRBAT – Am înţeles. Am înţeles.

ISPAS CONSTANTIN – …îi punem cu capul în jos, aia e.

BĂRBAT – Da. Da.

ISPAS CONSTANTIN – Nu vă supăraţi pe mine, dar asta este, ce să faci.

BĂRBATNu mă supăr, Doamne fereşte! Păi, eu sunt aici. Eu sunt la ţară şi mâine, când plec, iau legătura şi vă sun după ce plec de aici.

ISPAS CONSTANTIN – Chiar vă rog frumos. Şi restul îi facem noi cum trebuie aşa, la pastramă, nu?

BĂRBAT – Am înţeles. Am înţeles.

ISPAS CONSTANTIN – Mai bem şi noi un şpriţ. Nu vreţi să veniţi la mine deloc, nu vreţi să mă vedeţi deloc. Sunt supărat pe dumneavoastră. 

BĂRBAT – Aşa e, dar n-am… cu timpul ăsta stau eu cam prost, că în rest stau bine cu toate. Numai cu timpul stau cam prost.

ISPAS CONSTANTIN – Păi, şi eu stau rău cu timpul, dar ce să facem, acuma… ce să mai facem?!

BĂRBAT – Aia e!

ISPAS CONSTANTIN – Ne încuscrim, ne… acolo, ne facem ceva acolo, ştii?

BĂRBAT – Da, vedem noi cum om face.

ISPAS CONSTANTINPăi, o facem. Sărut mâna! Sănătate!

BĂRBAT – Bine. Să trăiţi! Mult sănătate!  (râzând – n.n.) Să trăiţi!

LEONTE, protejatul, nu-i răspunde de fiecare dată șefului anticorupție, Ispas. De altfel, inclusiv din convorbiri se observă o relație de subordonare a șefului DGA față de LEONTE.

 Convorbirea telefonică care a avut loc în data de  05.11.2014, orele 15:30:17, de la postul telefonic 0722—-, utilizat de ISPAS CONSTANTIN, care apelează postul telefonic 0765—-, utilizat de LEONTE GHEORGHE, având următorul conţinut:

LEONTE GHEORGHE nu răspunde deşi ISPAS CONSTANTIN încearcă să ia legătura cu acesta lăsând telefonul să sune 33 secunde.

 Convorbirea telefonică care a avut loc în data de  05.11.2014, orele 15:32:25, de la postul telefonic 0765—–, utilizat de LEONTE GHEORGHE, care apelează postul telefonic 0722—-, utilizat de ISPAS CONSTANTIN, având următorul conţinut:

LEONTE GHEORGHE: Să trăiţi!

ISPAS CONSTANTIN: Ce mai faceţi?

LEONTE GHEORGHE: Pe la Boldeşti sunt.

ISPAS CONSTANTIN: Şi mai rămâneţi acolo?

LEONTE GHEORGHE: Da.

ISPAS CONSTANTIN: Păi vă dau şi eu un bip când ajung în zonă, că vreau să schimb două vorbe cu dumneavoastră.

LEONTE GHEORGHE: Da. Da, da, da.

ISPAS CONSTANTIN:        Dacă se poate? Dacă sunteţi de cuvânt…

LEONTE GHEORGHE: Da, da da. Sigur

ISPAS CONSTANTIN: Da, bine. Bine.

LEONTE GHEORGHE: Cu bine. Să trăiţi!

De asemenea Convorbirea telefonică care a avut loc în data de  07.11.2014, orele 14:56:46, de la postul telefonic 0722——, utilizat de ISPAS CONSTANTIN care apelează postul telefonic 0765—–, utilizat de LEONTE GHEORGHE.

LEONTE GHEORGHE nu răspunde deşi ISPAS CONSTANTIN încearcă să ia legătura cu acesta lăsând telefonul să sune 19 secunde

 Convorbirea telefonică care a avut loc în data de  10.11.2014, orele 14:41:00, de la postul telefonic 0722 338 636, utilizat de ISPAS CONSTANTIN care apelează postul telefonic 0765 242 336, utilizat de LEONTE GHEORGHE.

LEONTE GHEORGHE nu răspunde deşi ISPAS CONSTANTIN încearcă să ia legătura cu acesta lăsând telefonul să sune 19 secunde.

Din  convorbirile interceptate în dosarul penal 654/P/2012 instrumentat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova în baza Încheierilor nr……, emise de Tribunalul Prahova reiese fără echivoc că între familia LEONTE  şi cms şef ISPAS CONSTANTIN există o legătură foarte strânsă, acest fapt rezultând din convorbirile purtate la data de 23.02.2012, orele 17:22:14, dintre GRIGORE NARCIS şi MIU-LEONTE OANA –MARIA de la posturile tel. 0760 —, respectiv 0765—– şi cea de la data de 18.02.2012, orele 09:32:32, dintre LEONTE MARGARETA şi ISPAS CONSTANTIN de la posturile telefonice 0765 —–, respectiv 0722 —–.

 Pe suporții optici ce conţin înregistrările video din perioada 17-24.09.2014, ale tuturor camerelor supraveghere, de la punctul de lucru al S.C. LEMAR SOLUTION&CO SRL, situat pe DN.1A, Şoseaua Ploieşti-Văleni, sunt surprinse sosirea în parcarea din faţa  punctului de lucru al agentului economic mai sus menţionat a autoturismului marca Mitsubishi AXR cu nr. PH—-, al cărui proprietar şi conducător auto este ISPAS CONSTANTIN, care după ce a discutat preţ de câteva zeci de secunde, în maşină fiind, cu o persoană de sex feminin,  LEONTE OANA MARIA, a coborât şi a intrat în incinta firmei respective.

            Toate aceste mijloace de probă, conduc la concluzia că, în perioada februarie 2012 –  august 2014, în calitate de șef al Serviciului Județean Anticorupție Prahova, din cadrul Direcției Generale Anticorupție, Ispas Constantin – ofițer de poliție cu gradul profesional de comisar șef, ajutat de Rădulescu Ionuţ Adrian, atunci în calitate de ofiţer în cadrul Serviciului Județean Anticorupție Prahova, din cadrul Direcției Generale Anticorupție, ofiţer de poliţie cu gradul profesional de comisar şef a primit  în mod repetat, foloase materiale, direct de la Leonte Margareta și Leonte Gheorghe, precum și indirect, prin furnizarea unor mărfuri de către S.C. LEMAR S.R.L. – societate administrată de persoanele menționate – către S.C. MILARASI S.R.L. Bucov  și S.C. NIROS COM S.R.L. Popești, ambele având ca asociați sau administratori pe fratele său, Ispas Ion și fiul său, Ispas Mihai Constantin, pentru ca, prin exercitarea abuzivă a atribuțiilor de serviciu, să inițieze și să deruleze anchete penale, împotriva lucrătorilor de poliție implicați în soluționarea dosarului nr. 654/P/2010 aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, având ca obiect săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, de către membri familiei Leonte, ofițerii de poliție desfășurând în perioada de referință diverse activități procedurale în sensul celor promise.

             Situaţia de fapt prezentată în această secţiune, a concluzionat existenţa în cauză a elementelor constitutive ale infracţiunii de cercetare abuzivă prev. de art. 280 din C.pen. săvârşită de către Ispas Constantin şi Rădulescu Adrian-Ionuţ în forma autoratului.

           Aceeaşi situaţie de fapt a stabilit existenţa în cauză a elementelor constitutive ale infracţiunii de luare de mită (…) săvârşită de către Ispas Constantin.

 

AFACERILE șefului anticoprupție Prahova. Legături cu un  ofițerul TACHE șef SIF Ialomița, arestat de DNA anul trecut

Din conţinutul acestor conversaţii telefonice rezultă faptul că, ISPAS CONSTANTIN este implicat în activităţi economice privind cultivarea şi comercializarea cerealelor, a plantelor leguminoase şi producătoare de seminţe oleaginoase, achiziţionând în acest sens şi o gamă variată de utilaje agricole. De asemenea, este preocupat de  achiziţionarea unor astfel de produse agricole şi nutreţuri necesare dezvoltării activităţilor de creştere a bovinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi de producerea de băuturi alcoolice, la sediul S.C. IAHIM LOGISTIK, situat în com. Brazi, sat. Băteşti.

 

Faptele de comerț rezultă în mod explicit din discuţia purtată în data de 12.12.2014, la ora 16:28:00, când ISPAS CONSTANTIN, aflat la postul telefonic 0722 —-,  a fost apelat de o DOAMNĂ, de la postul telefonic 0736—-, persoană care îi spune acestuia ” Am dus laptele la Ploieşti” şi din cea avută  în data de 15.12.2014, la ora 15:51:19, când ISPAS CONSTANTIN a fost apelat de o DOAMNĂ de la  postul telefonic 0765—-,  şi care i se adresează celui în cauză ”Nu veniţi să vă dau banii?”.

           În data de 16-12-2014, la ora 13:36:14, ISPAS CONSTANTIN, aflat la postul telefonic 0722—–, în zona: Snagov / Intravilan Sat Ghermanesti, Sos. Ghermanest—, este contactat de o doamnă MIHAELA,  aflată la postul telefonic  0722— ( număr deținut de firma CONLEMN VLASCA SRL, Adresa: —- Draganesti Vlasca TELEORMAN, Cui…), cu care are următoarea conversaţie:

MIHAELA:-Haideţi că am uitat ieri, să dea naiba, m-am luat cu treabă. Că vorbisem şi pentru azi dimineaţă.

ISPAS CONSTANTIN:-Mâine dimineaţă?

MIHAELA:-Mâine dimineaţă la 8, da. Nu m-aţi sunat, măcar mă atenţionaţi…Că m-am dus, am vorbit, am zis că vine maşină să încarce pentru…de dimineaţă.

ISPAS CONSTANTIN:-A, bine, că vreau să iau şi din asta…spărtură, ce-i zice la aia?

MIHAELA:-Îhâ!

ISPAS CONSTANTIN:-După aia pleacă în partea cealaltă să ia, dacă e.

MIHAELA:-Dar aţi fost acolo să vedeţi?

ISPAS CONSTANTIN:-Nu, dar eu zic că dacă tu spui că e bună, na, eu o mai amestec cu altceva. O cântăreşte şi văd…Acum vedem de unde. Dacă dă el mai ieftină iau de la el, dacă nu, o plătesc în partea aialaltă, dar o să te sun.

MIHAELA:-Era bine dacă mergeaţi o fugă să vedeţi despre ce e vorba sau să-l trimiteţi pe fratele.

ISPAS CONSTANTIN:-Să se ducă acolo la CRIVINA, nu?

MIHAELA:-Da, acolo la Crivina, să le vadă. Şi dacă se duce sun eu acuma să spun ca să-l lase.

ISPAS CONSTANTIN:-Nu ştie ce face ăsta. Bine, hai că vedem.

MIHAELA:-Că trebuie să ajung acolo până în 16.30.

ISPAS CONSTANTIN:-Da, da.

MIHAELA:-Dar să-mi ziceţi că a fost până acolo.

ISPAS CONSTANTIN:-Ştii ce ar fi bine, totuşi? Dacă-l lasă să ia o, aşa, o placă să le arate şi la ăştia să vadă dacă e bună, că nici el nu se pricepe foarte bine.

MIHAELA:-Nu se pricepe?

ISPAS CONSTANTIN:-Da, mai bine ia o plasă, ceva, să le arate la băieţii ăştia care se pricep.

MIHAELA:-Da.

ISPAS CONSTANTIN:-Bine, hai că te sun imediat, da?

MIHAELA:-Bine.

 

 În data de 16-12-2014, la ora 13:38:44, ISPAS CONSTANTIN, aflat la postul telefonic  0725—, în zona: Unisem / DN1, km36,Ciolpani,IF, îl  contactează pe ISPAS ION, aflat la  postul telefonic 0721—-(titular: NIROS COM SRL, Adresa: Str. Vornicei—, A 9 Ploiesti PRAHOVA, Cui: R—-), cu care are următoarea conversaţie: ( rtedare numai a replicilor lui ISPAS pentru protejarea martorului)

 

ISPAS ION:-Da, CRISTI!

ISPAS CONSTANTIN:-Ce faci?

ISPAS ION:-Uite, acum sunt în oraş şi pe urmă mă retrag un pic către ţară.

ISPAS CONSTANTIN:-Către ţară?

ISPAS ION:-Da, măi, unde se…la BOTEŞTI, la colectiv, acolo.

ISPAS CONSTANTIN:-Am înţeles. Am vorbit cu MIHAELA şi a zis că pentru mâine dimineaţă se poate duce.

ISPAS ION:-Da, la 8 să fie acolo, da?

ISPAS CONSTANTIN:-Ascultă-mă un pic, BOBOC ăla e liber?

ISPAS ION:-Cum să nu?

ISPAS CONSTANTIN:-Ar fi bine să-l trimiţi cu maşina lui să se ducă până la CRIVINA şi să ia o jumate de sat din ăla de şrot, de porumb. Ca să vedem dacă e bun, că, dacă e, mâine cumpărăm şi din ăla.

ISPAS ION:-Bun.

ISPAS CONSTANTIN:-Trebuie să ajungă până în patru. Poate să se ducă şi acuma. El ştie unde să se ducă.

ISPAS ION:-Îl sun acuma şi pleacă.

ISPAS CONSTANTIN:-Spune-i că vine din partea lui Mihaela, da?

ISPAS ION:-Da. Poate mă duc chiar eu cu el, lasă că mă duc eu cu el.

ISPAS CONSTANTIN:-Da, ar fi bine să te duci tu cu el, luaţi un sac din ăla şi vedem…Dacă e mâine luăm şi o din aia de..d-ăla.

ISPAS ION:-Da, da, foarte ieftin.

Ispas Constantin:-Din ăla şi e convenabil.

ISPAS ION:-Da, vedem cum este.

Ispas Constantin:-Bine.

ISPAS ION:-Bine, salut!

        În data de 03-03-2015, la ora 16:26:38, ISPAS CONSTANTIN, aflat la postul telefonic 0722—- (titular: CONSTANTIN ISPAS, Brazi, Prahova), aflat în zona Com.Brazi, sat Brazii de Sus, str.—-, jud. Prahova, este contactat de un BĂRBAT, de la postul telefonic 0724—-(cartelă prepaid), cu care are următoarea conversaţie:

 BĂRBAT – Să trăiţi! Puteţi să treceţi pe la mine?

ISPAS CONSTANTIN – Alo? Alo?

BĂRBAT – Alo, da.

ISPAS CONSTANTIN – E târziu mâine? Că nu ştiu când ajung nici în seara asta, am nişte probleme şi…

BĂRBAT – Bine, haideţi mâine, dar rugămintea mea… mâine, că am şi eu o plată mai mare de făcut şi strâng ultimul…

ISPAS CONSTANTIN – Păi, îmi spuneţi cât trebuie să vă dau şi, dacă nu pot să vin, vi-i las undeva.

BĂRBAT – Da. (către altcineva – n.n.) Păi, MARI, cât are domnu’ ISPAS?

ISPAS CONSTANTIN – Nu v-aud.

BĂRBAT – 2940.

ISPAS CONSTANTIN – Îmhî! Aţi scăzut şi alea, diferenţa aia, nu?

BĂRBAT – Da, da, da! Păi, când veniţi, vă dau exact ce, cum e.

ISPAS CONSTANTIN – Că v-am zis că a ieşit diferenţa aia de 300.

BĂRBAT – Da, da, la ăla de 250 de kile care a-ţi spus dumneavoastră că a ieşit mai puţin sau…

ISPAS CONSTANTIN – Bine. Da.

BĂRBAT – Şi să-mi trimiteţi şi avizul, cine vine cu…

ISPAS CONSTANTIN – Da, da.

BĂRBAT – Bine, bine.

ISPAS CONSTANTIN – Auziţi? Alo?

BĂRBAT – Da. Da, da. 

ISPAS CONSTANTIN – Deci, dacă nu pot eu să vin să mă întâlnesc cu dumneavoastră, vi-i las în câmp. E o problemă dacă nu am acuma toţi, vă dau 20 şi 9 vi-i dau când iau salariul?

BĂRBAT – Da, nu-i nicio problemă. Hai, nu-i nicio problemă,ce să…  Da, asta e, ce să facem!?

ISPAS CONSTANTIN – Nu am acuma că a trebuit să cumpăr ceva şi d-asta.

BĂRBAT – Bine, bine, bine.

ISPAS CONSTANTIN – Dacă nu, mă împrumut şi vi-i dau, nu-i problemă. Dacă aveţi nevoie neapărat de toţi.

BĂRBAT – Da. Vroiam să cumpăr poimâine, joi sau vineri, am vorbit să îmi aducă o maşină, d-aia.

ISPAS CONSTANTIN – Îmhî! Bine, haideţi că cel târziu mâine ….

BĂRBAT – Bine, bine. Hai, vedeţi ce puteţi face. Bine, vă mulţumesc. Să trăiţi!

ISPAS CONSTANTIN – Să trăiţi!

 

 

          Aceste convorbiri se coroborează cu declaraţia martorului ameninţat Tudose Viorel,  conform căreia, în perioada 2011 – 2012, Ispas Constantin i-a solicitat în două – trei rânduri, lui Mihai Alexandru să-l transporte în mun. Slobozia, invocând că nu are maşină, pentru a se întâlni cu colegul de promoţie, Tache Cornel, despre care susținea că este şeful S.I.F. Ialomiţa, persoană despre care a aflat ulterior că a fost arestată de către D.N.A.,  deplasările fiind justificate de interesul lui Ispas Constantin de a procura, prin intermediul lui Tache Cornel, diverse cantităţi de azotat, sămânţă de grâu şi de porumb, pentru S.C. IAHIM.

          Acelaşi martor ameninţat, Tudose Viorel a declarat faptul că, în toamna anului 2013, Ispas Constantin i-a solicitat imperativ lui Mihai Alexandru administratorul de la S.C. Sandcompany S.R.L., să-i transporte de urgenţă  baloţi de lucernă sau grâu, din zona Urlaţi, la ferma sa, în com. Brazi, sat, Băteşti, comunicându-i la telefon, că baloţii trebuie încărcaţi de la un anume Olteanu, patronul S.C. OLTINA, din Urlaţi. 

Acest articol este proprietatea site-ului www.romanialibera.ro. Este interzisă republicarea conținutului acestui articol în lipsa unui acord din partea ziarului România liberă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa editoronline@romanialibera.ro.

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă