11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialInterlop din Capitală, reținut pentru amenințare, act sexual cu un minor, hărţuire...

Interlop din Capitală, reținut pentru amenințare, act sexual cu un minor, hărţuire şi violarea corespondenţei

Un interlop din București, Giuseppe Zamfir, membru al clanului Gruia, a fost reținut joi seara, ameninţare, act sexual cu un minor, hărţuire şi violarea secretului corespondenţei.

În baza sesizărilor părţilor vătămate, doi bărbaţi şi o femeie, toți cu vârstele de peste 60 de ani, conform cărora bărbatul menţionat i-ar fi ameninţat, hărţuit şi sustras corespondenţa de la adresa de domiciliu”, arată Poliția Capitalei, într-un comunicat de presă.

Este vorba despre familia fostei sale concubine, arată anchetatorii. 

Polițiștii s-au autosesizat după ce au descoperit că bărbatul în vârstă de 36 de ani are o iubită în vârstă de 17 ani. 

”Astfel, în perioada august –septembrie 2014, poliţiştii au documentat activitatea infracţională a persoanei reclamate, reţinând în sarcina acestuia şi infracţiunea de act sexual cu o minoră, profitând de autoritatea şi influenţa asupra victimei”.

La data de 18 septembrie poliţiştii au pus în executare două percheziţii domiciliare în Bucureşti, sectorul 4, fiind ridicate în vederea cercetărilor mai multe înscrisuri probatoare.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare, act sexual cu un minor, hărţuire şi violarea secretului corespondenţei, cu bărbatul în stare de reținere. Giuseppe Zamfir este prezentat magistraților Judecătoriei Sectorului 4 cu propunere de arestare preventivă.

Clanul Gruia este cunoscut ca unul dintre cele mai active grupări infracționale de pe raza Sectorului 4, mai ales în cartierul Progresul, dar și în comuna Jilava. Membrii acestei ”familii” se ocupau cu transportul către comunele limitrofe şi cu comerţul de fier vechi, dar şi cu taxele de protecţie.

Tot membrii acestui clan erau specializați în „maradonism". Aceștia își convingeau victimele în special străini, că sunt poliţişti, și că făceau razie sau control de rutină, cerându-le să prezinte tot ce au asupra lor după care dispăreau cu obiectele de valoare.

Cele mai citite

Isărescu: Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi în...

Renunțarea la candidatul unic PSD-PNL poate declanșa criza politică. Luptele electorale din interiorul Coaliției pot afecta Guvernul

Președintele Klaus Iohannis, aflat acum în Coreea de Sud, pare să fie îngrijorat de modul cum va evolua relația PSD - PNL după ce...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă