20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialInterlopul ”Țâță” şi 14 membri ai Academiei infractorilor au fost arestaţi preventiv

Interlopul ”Țâță” şi 14 membri ai Academiei infractorilor au fost arestaţi preventiv

Interlopul Adrian Botez şi 14 membri ai Academiei infractorilor români, gruparea de hoţi din magazine de lux destructurată joi de DIICOT, au fost arestaţi preventiv, de Tribunalul Bucureşti.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii DIICOT au reţinut, vineri, 14 persoane, în dosarul cunoscut sub numele de "Academia infractorilor români", ei dispunând ca alţi trei membri ai grupării să fie cercetaţi sub control judiciar.

Potrivit DIICOT, s-a pus în mişcare acţiunea penală şi faţă de liderul grupării, interlopul Adrian Botez, zis "Ţâţă", el fiind încarcerat în prezent, ca urmare a faptului că a fost condamnat la zece ani de închisoare în dosarul tentativei de asasinare a interlopului Puiu Mironescu, acuzat , la rându-i, de comandarea asasinării, în 2010, a liderului interlop rival, Gheorghiță Mararu.

Cele 14 persoane ale Academiei Interlopilor reţinute şi liderul grupării, Adrian Botez, au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti, cu  propunere de arestare preventivă.

Ancheta DIICOT în dosarul hoţilor din magazine de lux din tările europene  a costat 300.000 de euro, fiind astfel una dintre cele mai scumpe ale instituţiei.

Urmărirea penală în acest caz a însemnat implicarea a aproximativ 200 de anchetatori de la SRI, Direcţia Operaţiuni Speciale (DOS), Investigaţii Criminale, Jandarmerie şi DIICOT, care au lucrat în colaborare cu alţi oameni ai legii din țările unde au avut loc jafurile ( Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Belgia, Austria etc), potrivit surselor citate.

Anchetatorii au făcut, joi, 54 de percheziţii în acest dosar. Până la acest moment, oamenii legii au găsit bijuterii şi ceasuri scumpe şi au pus sechestre pe bunuri mobile, imobile, dar şi pe autoturisme de lux. Între acestea, în custodia autorităţilor din Neamţ, a ajuns şi o maşină Rolls Royce de culoare mov.

Potrivit DIICOT, vehiculele sechestrate urmează să fie aduse în Capitală.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...
Ultima oră
Pe aceeași temă