12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialInterlopul craiovean Drăgușin, reținut pentru trafic de influență. Ar fi cerut 70.000...

Interlopul craiovean Drăgușin, reținut pentru trafic de influență. Ar fi cerut 70.000 de euro

Ion Drăgușin, un cunoscut al lumii interlope din Craiova, a fost reținut de DNA pentru trafic de influență. Bărbatul ar fi cerut de la o persoană 70.000 de euro pentru a interveni pe lângă judecători pentru a-l favoriza într-un dosar.

”Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a rezultat că, în cauză, există date şi probe din care reiese suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada 14 februarie -18 aprilie 2014, inculpatul Drăgușin Ion a pretins de la un denunţător, suma de 70.000 euro şi a primit de la acesta, prin intermediar (denunțător), suma de 60.000 euro (în mai multe tranşe), lăsându-l să creadă că are influenţă asupra magistraţilor de la Tribunalul Dolj, astfel încât să îi determine să aplice pedepse neprivative de libertate şi să dispună punerea în libertate a denunțătorului și a unor membri ai familiei acestuia, trimiși în judecată pentru infracțiuni de violență contra persoanei, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Citește și: Lider interlop craiovean dat pe mana justitiei

Pentru a justifica suma pretinsă şi primită de la denunţători, în scopul arătat mai sus, Drăguşin Ion a susţinut că poate influenţa şi decizia magistraţilor judecători de la Curtea de Apel Craiova, în sensul menţinerii hotărârii ce ar fi urmat să fie pronunţată în fond de Tribunalul Dolj.

Inculpatului Drăgușin Ion i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, în data de 9 iulie 2014, Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, arată DNA într-un comunicat de presă.

Drăgușin nu este la prima faptă de acest gen. În anul 2005, tot în luna iulie, procurorii l-au trimis în judecată pentru trafic de influență. 20.000 de euro a ar fi cerut atunci bărbatul pentru a-l scăpa de închisoare pe un traficant de persoane. 

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă