18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Cinci turiști care s-au rătăcit în Munții Parâng, găsiți de salvamontiști,...

UPDATE: Cinci turiști care s-au rătăcit în Munții Parâng, găsiți de salvamontiști, după patru ore de căutări

UPDATE 10.47: Turiștii rătăciți în Munții Parâng au fost găsiți de salvamontiștii din Gorj după aproximativ patru ore, informează Mediafax.

Conform salvamontiştilor, este vorba despre cinci persoane care au plecat de la Vârful Parângul Mare către zona Văii Sunătoarea, unde şi-au lăsat maşinile, însă nu au mai ştiut să înainteze din cauza întunericului.

„Toţi sunt din Gorj şi au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani. Au urcat dimineaţa, pe o vale care porneşte din Crasna, au urcat cu maşinile lor, iar la capătul văii, unde s-a terminat asfaltul, au continuat drumul pe jos, dar distanţa mare şi diferenţa de nivel au făcut să ajungă destul de târziu pe vârf. La întoarcere i-a prins intunericul şi au crezut că văd animale sălbătice”, a declarat şeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

————–

Salvamontiștii gorjeni au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, pentru a salva cinci turiști care s-au rătăcit în Munții Parâng. Ei au sunat la 112, pentru a cere ajutor, precizând că nu găsesc drumul spre cabană și că se tem de lupi, informează Mediafax.

Potrivit șefului Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, cei cinci turişti, dintre care patru bărbaţi şi o femeie, s-au rătăcit în timp ce coborau de pe vârful Parângul Mare. Cei cinci se află la graniţa dintre judeţele Gorj şi Vâlcea şi intenţionau să înnopteze la o cabană de la Obârşia Lotrului.

„Sunt undeva în zona de creastă a Parângului, nu mai continuă drumul pentru că spun că văd nişte ochi de animale. Trei salvamontişti au plecat să îi caute cu maşina de teren. În principiu ştim pe unde sunt, numai să nu fie derutaţi, astfel încât să fi oferit detalii greşite. Sunt undeva la două mii de metri. Au fost pe Vârful Parângu Mare şi la întoarcere i-a prins întunericul. Le e teamă să nu fie înconjuraţi de animale. De lupi”, a declarat Cornoiu.

 

Cele mai citite

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă