10.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialIntervenții pentru salvarea a cinci persoane și deblocarea a două autoturisme

Intervenții pentru salvarea a cinci persoane și deblocarea a două autoturisme

Autoritățile tulcene au intervenit în prima parte a zilei de duminică pentru salvarea a cinci persoane și deblocarea a două autoturisme înzăpezite scrie Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta, Angela Tulceanu, trei dintre cele cinci persoane salvate sunt din comuna Mihai Bravu și au rămas înzăpezite la o fermă de oi.

''Autoritățile locale au intervenit cu un tractor și au transportat persoanele în localitatea Mihai Bravu'', a precizat oficialul citat.

O persoană în vârstă de 83 de ani cu probleme de sănătate a fost transportată la Spitalul orășenesc Măcin, iar un alt vârstnic din localitatea Cerna care nu mai avea energie electrică de două zile a fost ajutat de autorități. De asemenea, două autoturisme care au rămas înzăpezite între localitățile Baia și Mihai Viteazu au fost deblocate de Primăria comunei Baia, a mai spus Tulceanu. 

Circa 50 de persoane au fost ajutate în ultimele 48 de ore de către autorități, după ce au rămas înzăpezite pe drumurile din județ în ciuda avertismentelor de a nu pleca la drum precum și a deciziei de a închide traficul auto pe anumite drumuri naționale și județene.

Sâmbătă seara, autoritățile tulcene au anunțat deblocarea unor segmente de drumuri naționale și județene, unul dintre acestea fiind însă închis la un interval de maximum două ore de la redeschidere.

Traficul pe drumurile naționale și județene din Tulcea a fost închis vineri dimineața din cauza ninsorilor abundente și a viscolului puternic, județul aflându-se în momentul respectiv sub Cod roșu. Restricția de circulație urma să expire sâmbătă, însă ea a fost prelungită în condițiile în care în noaptea de vineri spre sâmbătă Tulcea a intrat sub Cod galben de vânt puternic și ninsori, iar autoritățile nu au reușit deszăpezirea drumurilor. 

Cele mai citite

90 de blocuri din Capitală, fără apă caldă până la finalul lunii

Aproximativ 90 de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă începând de astăzi și până pe 30 aprilie, pentru modernizarea unui tronson de...

Măsurile PSD ajung să-i atragă pe maghiari la cumpărături în România

Datele Eurostat arată că România a ajuns din urmă Ungaria și Portugalia în privința PIB-ului pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de...

Se deschide cel mai mare mall din Capitală. Se fac angajări

Se pregătește deschiderea celui mai mare mall din Capitală și vor fi angajați sute de oameni. Militari Shopping se va transforma în cel mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă