30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialÎntrevedere Cioloș - Oettinger: Cei doi oficiali au discutat despre Piața Unică...

Întrevedere Cioloș – Oettinger: Cei doi oficiali au discutat despre Piața Unică Digitală și securitatea cibernetică

Premierul Dacian Cioloș a avut vineri o întrevedere cu Gunther Hermann Oettinger, comisarul european pentru economie digitală și societate informațională, cei doi discutând despre Piața Unică Digitală și securitatea cibernetică, se arată într-un comunicat al Guvernului, remis AGERPRES.

Conform sursei citate, vizita lui Oettinger a avut ca obiectiv general o mai bună cunoaștere a situației specifice a telecomunicațiilor din România și a progresului făcut de țara noastră în atingerea obiectivelor Pieței Unice Digitale și Agendei Digitale.

"Discuțiile dintre șeful Executivului și comisarul european au vizat teme de interes comun pentru statele membre ale Uniunii Europene, precum Piața Unică Digitală și securitatea cibernetică", se spune în comunicat.

Guvernul precizează că, în cadrul Pieței Unice Digitale, România urmărește mai multe linii orientate spre reducerea decalajului în domeniu față de celelalte state europene, digitalizarea administrației publice și creșterea numărului de locuri de muncă din sectorul digital. De asemenea, România își propune stimularea investițiilor în infrastructura de comunicații electronice și dezvoltarea sectorului de cercetare și inovare în IT, se spune în comunicat.

Potrivit Executivului, un alt subiect important discutat de cei doi oficiali a fost siguranța și criminologia cibernetică, având în vedere că, în contextul regional actual, România poate juca un rol din ce în ce mai important în materie de securitate cibernetică pentru statele din vecinătate.

Cele mai citite

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă