12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Inundații: O sută de militari detaşaţi din Craiova în Mehedinţi

VIDEO: Inundații: O sută de militari detaşaţi din Craiova în Mehedinţi

O sută de militari au fost detaşaţi din Craiova în Mehedinţi, la Drobeta Turnu Severin, ca măsură preventivă în cazul în care situația va scăpa de sub control, județul Mehedinți fiind sub cod portocaliu de inundaţii, a anunţat ministrul Apărării, Mircea Duşa.

"În fiecare localitate există persoane care au misiunea de a înştiinţa populaţia. (…) Preventiv, pentru a avea forţe suplimentare în judeţ, am dispus în acest comandament ca de la Garnizoana Craiova să fie deplasaţi o sută de militari care vor fi cazaţi aici (n.r. – Drobeta Turnu Severin) şi vor fi la dispoziţia Comandamentului judeţean pentru a interveni în situaţii de urgenţă. Avem pregătită şi escadrila de elicoptere de la Timişoara dacă va fi nevoie să intervenim", a declarat Mircea Duşa, la Drobeta Turnu Severin, scrie Mediafax.

Militarii de la Garnizoana Craiova au fost cazaţi, în noaptea de miercuri spre joi, la sediul Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

După ce a participat la Comandamentul pentru situaţii de urgenţă de la prefectură, ministrul Apărării a plecat la Reşiţa, judeţul Caraş Severin fiind, de asemenea, sub cod portocaliu de inundaţii. Mircea Duşa urmează să se întoarcă în cursul nopţii la Drobeta Turnu Severin pentru a supraveghea zona.

Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a declarat, miercuri seară, că nu pot fi indicate zonele în care se pot produce inundaţii, adăugând că 50 de militari în rezervă, dar şi forţe din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu sunt pregătiţi să intervină în judeţ, în caz de nevoie, arată Mediafax.

Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare cod portocaliu pentru judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin şi Dolj, valabilă de joi, ora 03.00, până vineri, la aceeaşi oră. În cele trei judeţe va ploua torenţial şi se vor cumula local cantităţi de apă de 40-50 de litri pe metru pătrat şi izolat peste 70 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, INHGA a informat, miercuri, că, de joi, ora 03.00, până vineri, la ora 06.00, judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj vor fi sub cod portocaliu de inundaţii, producându-se scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_big/0c0b2014815645bad663f4c3793fd9a5/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă