20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialInundații în Huși: Doi bătrâni, salvați dintr-o casă avariată

Inundații în Huși: Doi bătrâni, salvați dintr-o casă avariată

Doi bătrâni de 80 de ani au fost salvați, vineri, din casa lor avariată, în urma ploilor din Huși. Astfel, 50 de gospodării au fost inundate, iar șapte persoane au fost evacuate, transmite Mediafax.

Bătrânii au fost salvaţi în ultimul moment de către doi tineri, angajaţi ai unui service auto, care au intrat în locuinţă prin pod, întrucât apa ajungea aproape până la tavan.

"Am urcat cu scara prin podul locuinţei, pentru că pe uşa nu se putea intra în casă, şi cu topoarele găsite acolo am început să spargem tavanul pentru a ajunge la cei doi bătrâni. În momentul în care am coborât în locuinţă, bătrânul avea apa până la gât şi îşi ţinea soţia în braţe. I-am scos pe amândoi pe gaura făcută cu topoarele, prin podul locuinţei, după care i-am încredinţat pompierilor, ajunşi şi ei între timp acolo", a povestit unul dintre cei doi salvatori ai bătrânilor.

Cei doi bătrâni au fost transportaţi apoi la Spitalul Municipal Huşi, unde au fost diagnosticaţi cu hipotermie şi atac de panică.

O altă familie, formată din patru persoane, între care şi doi copii, cel mai mic de şase ani, a fost evacuată din locuinţa afectată de inundaţii şi cazată în internatul Liceului Agricol Huşi.

De asemenea, o altă persoană, în vârstă de 45 de ani, a ajuns la spital cu hipotermie, după ce a stat în apa care i-a intrat în locuinţă.

"Ca şi autorităţi locale, am intervenit în toate zonele unde au fost probleme astfel încât să nu existe, în primul rând, victime omeneşti. În şedinţa Consiliului Local de săptămâna viitoare voi prezenta situaţia în faţa aleşilor şi voi propune o rectificare de buget pentru a putea acorda ajutoare de urgenţă familiilor sinistrate pentru a-şi putea reface locuinţele afectate de viitură. Important în momentul de faţă este că nu avem persoane care să stea în drum", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX primarul municipiului Huşi, Ioan Ciupilan.

Totodată, alte zece case şi 35 de gospodării au fost inundate, în urma ploilor puternice, care au avariat şi patru poduri şi podeţe, precum şi 16 drumuri din municipiu.

Autorităţile locale nu au făcut deocamdată o evaluare a pagubelor produse de viitură, acestea fiind estimate a se ridica la câteva milioane de lei.

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă