12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialInundații în Prahova: O femeie a fost salvată dintr-un râu

Inundații în Prahova: O femeie a fost salvată dintr-un râu

Mai multe localităţi din județul Prahova au fost afectate de inundaţii, în ultimele 24 de ore, în urma ploilor puternice, relatează Mediafax. Astfel, o femeie care rămăsese blocată pe o insuliță formată de râul Prahova a fost salvată de pompieri.

Mai multe localități din partea de nord a județului Prahova au fost afectate de inundații în urma unei furtuni puternice, iar pompierii au intervenit pentru salvarea unei persoane şi pentru evacuarea apei din mai multe zone.

Astfel, potrivit datelor făcute publice, luni, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, echipele de intervenţie au acţionat duminică seară pentru salvarea unei femei rămase blocată pe o insuliță formată pe râul Prahova în comuna Poiana Câmpina.

În urma ploii torenţiale, apele râului Prahova s-au umflat, iar femeia în vârstă de 69 de ani a rămas blocată pe o insuliță între două braţe ale râului, ea fiind trasă la mal cu ajutorul unor cordeline.

De asemenea, în urma ploilor, au fost afectate de inundaţii oraşul Comarnic şi comuna Măneciu. La Comarnic un pasaj rutier de pe strada Ghioşeşti a fost inundat pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi, nivelul apei atingând un metru şi făcând imposibilă circulaţia în zonă. Pe aceeaşi stradă apa scursă de pe versanţi a inundat o curte, pompierii fiind solicitaţi să intervină în condiţiile în care nivelul apei a atins tot un metru.

În comuna Măneciu subsolurile a două locuinţe au fost inundate, nivelul apei ajungând la doi metri. Tot la Măneciu pompierii au intervenit pentru evacuarea apei dintr-o fosă colectoare a apelor pluviale şi de pe un drum de acces impracticabil din cauza aluviunilor.

Cele mai citite

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...
Ultima oră
Pe aceeași temă