14.4 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialIoan Rus lasă o scrisoare la plecarea de la Ministerul Transporturilor

Ioan Rus lasă o scrisoare la plecarea de la Ministerul Transporturilor

Fostul ministru Ioan Rus a publicat joi, pe site-ul Ministerului Transporturilor, o scrisoare deschisă în care îşi cere iertare “tuturor românilor” pentru jignirile pe care le-a adus conaționalilor din Diaspora.

”Îmi cer iertare tuturor românilor pentru cuvintele pe care le-am folosit în legătură cu aceia dintre ei nevoiți să plece să lucreze în străinătate în căutarea unei vieți mai bune pentru ei și pentru copiii lor. Modul în care m-am exprimat nu reflectă ceea ce cred și gândesc. Pentru mine, românii din interiorul și din afara granițelor fac parte din națiune, au aceleași drepturi și le datorăm un respect egal. Pe de altă parte, am cunoscut și înțeleg drama celor plecați departe de casă, eu însumi am în familia extinsă rude, cum am și prieteni, care lucrează în țările europene sau peste ocean. Nu a fost nicio clipă intenția mea să jignesc ori să rănesc pe cineva”, a scris Ioan Rus.

Citește și: Ministrul Ioan Rus îi JIGNEȘTE pe românii din diaspora

În acest context, fostul ministru a ținut să precizeze că această ”neglijență în exprimare” nu poate șterge tot ceea ce a făcut în timpul mandatelor sale.

”Cred, totuși, că o neglijență în exprimare nu poate șterge aproape două decenii de activitate politică onestă. În calitate de ministru al Transporturilor am încercat să creez, printre altele, oportunități pentru români de a reveni să lucreze în țară, alături de familiile lor. Master Planul General de Transport reprezintă o astfel de posibilitate. Poate că, pentru cel puțin jumătate dintre românii care muncesc în străinătate în domeniul construcțiilor, începerea lucrărilor prevăzute în Master Planul General de Transport va reprezenta o bună ocazie de a se întoarce în țară”, a mai precizat Rus.

În scrisoarea publicată pe Ministerul Transporturilor, Ioan Rus a explicat, că timp de trei ani,a inițiat și dus la capăt proiectul eliminării vizelor pentru cetățenii români care circulă în spațiul Uniunii Europene.

”Am crezut și atunci, cum mai cred și astăzi, că românii sunt o națiune de oameni muncitori care vor arata adevărata față a României în străinătate, vor aduce acasă o nouă cultură, iar modernizarea României va fi,astfel, mult mai rapidă”, a admis fostul ministru.

În acest context, Ioan Rus și-a arătat speranța ca Master Planul General de Transport să fie aprobat cât mai curând de către Comisia Europeană și apoi să fie implementat, indiferent de cine va guverna în România

”Sper ca Master Planul General de Transport, ca plan strategic atât de important pentru dezvoltarea infrastructurii din România, să fie aprobat cât mai curând de către Comisia Europeană și apoi să fie implementat, indiferent de cine va guverna în România. După cum îmi exprim speranța că vor fi continuate măsurile de redresare economică a companiilor din subordinea/ în coordonarea ministerului. Împreună cu specialiștii din minister am reușit, cu eforturi deosebite, ca în mai puțin de un an, să aducem companiile din subordine de la minus, la profit operațional”, a mai spus Rus.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, miercuri, la Digi 24, că românii pleacă în străinătate pentru câteva sute de euro în plus pe lună, iar “de banii ăștia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă”.

”România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus.

Ulterior, ministrul Ioan Rus  a trimis un comunicat de presă prin care și-a cerut scuze pentru declarația jignitoare la adresa românilor din diaspora și a precizat că declarația avea în vedere posibilitatea românilor de a se întoarce în țară. 

 

 

Cele mai citite

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene se laudă cu proiectele din ultimii ani

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a subliniat marți, în cadrul unei declarații la Craiova, importanța investițiilor în sectorul sănătății din România în...

Guvernul va aproba subvenții de 365 de milioane de lei pentru fermieri

Guvernul Ciolacu urmează să aprobe suplimentarea cu 365 de milioane de lei a subvențiilor pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Suplimentarea este aferentă...

Nu are loc la Barcelona. Vitor Roque, pus pe lista de transferuri

Barcelona a realizat un transfer semnificativ în iarnă, aducându-l pe Vitor Roque (19 ani) de la Athletico Paranaense pentru suma de 40 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă