10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialIoana Băsescu s-a prezentat la Secția 1 de Poliție, în dosarul privind...

Ioana Băsescu s-a prezentat la Secția 1 de Poliție, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009

Ioana Băsescu s-a prezentat, miercuri dimineața, la Secția 1 de Poliție. Ea este cercetată sub control judiciar, în 22 septembrie, într-un dosar legat de finanțarea campaniei prezidențiale din 2009, fiind acuzată de instigare la abuz în serviciu și la spălare de bani, potrivit Agerpres.

Ioana Băsescu nu a dorit să facă declarații nici la intrarea și nici la ieșirea din sediul Secției 1 de Poliție. Este a doua oară de la instituirea controlului judiciar când aceasta se prezintă la Poliție.

Procurorii DNA o acuză pe Ioana Băsescu că, în anul 2009, i-ar fi cerut directorului unei societăți comerciale cu capital majoritar de stat, Ioan Silviu Wagner, să plătească o factură fiscală despre care a spus că ar fi reprezentat cheltuieli restante din campania pentru alegerile prezidențiale, care se desfășurase în toamna aceluiași an.


CITEȘTE ȘI: Reacția lui Traian Băsescu, după punerea sub control judiciar a fiicei sale, Ioana: Mă voi limita la a-mi apăra fiica public. Am înghițit-o o dată, când s-a făcut dosarul fratelui meu


Astfel, la 30 decembrie 2009, firma ar fi încheiat un contract fictiv de prestări servicii cu o anumită firmă, în valoare de 419.000 lei, prețul menționat în cuprinsul contractului fiind indicat de inculpata Băsescu Ioana care ar fi intermediat încheierea tranzacției, susține DNA, într-un comunicat de presă. În 16 februarie 2010, în baza acestui contract, s-ar fi realizat plata sumei de 119.000 lei, diferența de 300.000 lei nemaifiind virată din dispoziția inculpatului Wagner Silviu Ioan, ca urmare a faptului că nu a primit nici un document justificativ pentru suma achitată în avans.

Procurorii DNA mai susțin că serviciile respective nu ar fi fost prestate, societatea reprezentată de Ioan Silviu Wagner neavând nevoie reală de publicitate. Nici firma„prestatoare” nu ar fi desfășurat anterior acestui moment activități comerciale semnificative și nu avea experiență relevantă în domeniul publicității, mai spun procurorii. Cu toate acestea, la data de 19 februarie 2010 (la două zile de la încasarea banilor), firma respectivă ar fi virat suma de 100.000 lei către o societate administrată de Francesco Giovanni – Mario, care era în acea perioadă concubinul Ioanei Băsescu, precizează DNA.


CITEȘTE ȘI: NEWS ALERT. Elena Udrea și Ioana Băsescu sunt cercetate sub control judiciar pentru spălare de bani. Dan Andronic a dat explicații în același dosar. Este vorba despre finanțarea campaniei din 2009


 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă