10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCe le-a transmis Iohannis militarilor români din teatrele de operaţii

Ce le-a transmis Iohannis militarilor români din teatrele de operaţii

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, marţi, de Ziua Naţională, militarilor români aflaţi în teatrele de operaţii, că sunt “ambasadori ai spiritului românesc”, iar România este mândră de ei, pentru profesionalismul şi dedicaţia de care dau dovadă, scrie Mediafax. 

“Îmi face o deosebită plăcere să mă adresez astăzi, cu ocazia Zilei Naţionale a României, dumneavoastră, militarilor aflaţi în teatrele de operaţii din Afganistan şi Balcanii de Vest. Dumneavoastră promovaţi cu onoare imaginea Armatei României, profesioniste, capabile să-şi asume misiunile care îi revin atât în interiorul graniţelor naţionale, cât şi în afara lor. (…) Ştiu că vă faceţi datoria faţă de ţară departe de familii şi de cei dragi, în condiţii dificile. Din acest motiv, profesionalismul şi seriozitatea cu care reprezentaţi statul român în teatrele de operaţii merită toată aprecierea noastră”, le-a spus Iohannis militarilor români din teatrele de operaţii, în timpul unei videoconferinţe. 

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mesaj de 1 Decembrie, la Cotroceni: Trebuie să redescoperim mândria naţională

El a afirmat că militarii români dovedesc “curaj şi patriotism” în misiunile dificile pe care le îndeplinesc, iar naţiunea română “este mândră că are astfel de militari, responsabili şi dedicaţi”. “Încrederea de care se bucură Armata României în rândul populaţiei se datorează în bună măsură şi dumneavoastră”, le-a mai spus Iohannis militarilor.

Preşedintele le-a mai transmis acestora că armata este “un veritabil ambasador al României”, prin acţiunile în plan internaţional şi, în special, în cadrul structurilor NATO.

“Vă cer să vă îndepliniţi şi în continuare obligaţiile cu cinste şi demnitate, pentru a arăta lumii că sunteţi nu numai apărători în uniformă ai intereselor naţionale, dar şi ambasadori ai spiritului românesc şi ai respectului pentru valori. Pentru eforturile depuse, doresc să vă mulţumesc dumneavoastră, militarilor care vă aflaţi sub drapel, în afara ţării, în Afganistan şi Balcani. Vă felicit cu prilejul aniversării Zilei Naţionale şi vă doresc ca bunul Dumnezeu să vă ocrotească şi să aveţi parte numai de împliniri şi bucurii! Vă aştept pe toţi sănătoşi în ţară!”, le-a mai spus preşedintele.

Klaus Iohannis va înainta în grad, la ora 15.00, mai mulţi ofiţeri români, în cadrul unei ceremonii organizate tot cu prilejul Zilei Naţionale.

 

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă