17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportDecretul privind numirea Laurei Kovesi pentru un nou mandat la DNA va...

Decretul privind numirea Laurei Kovesi pentru un nou mandat la DNA va fi publicat joi în Monitorul Oficial

UPDATE: Decretul privind numirea Laurei Kovesi pentru un nou mandat de procuror șef al DNA va fi publicat, joi, în Monitorul Oficial.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, s-a născut la 15 mai 1973, la Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna. A studiat la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca (1991-1995). A urmat studii aprofundate în specializarea "Drept Judiciar", profilul "Ştiinţe Juridice" la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu (1996-1997). 

În anul 2012, Laura Kovesi a obţinut titlul de doctor în drept, ca urmare a susţinerii tezei de doctorat cu titlul "Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal". 

—————————

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seară, că a semnat decretul privind numirea Laurei Codruţa Kovesi pentru un nou mandat la şefia DNA. "Am semnat decretul de numire a doamnei Kovesi pentru un nou mandat de trei ani în fruntea DNA, decret care va fi publicat mâine la prima oră în Monitorul Oficial", a spus şeful statului la TVR 1. 

Întrebat cu privire la subiectul Black Cube, preşedintele Iohannis a răspuns că nu poate da mai multe detalii având în vedere că este vorba de o investigaţie în derulare şi a adăugat că nu are nicio îndoială în ceea ce o priveşte pe Laura Codruţa Kovesi, dar şi că este foarte mulţumit de rezultatele DNA din ultimii ani.

Cele mai citite

Abdallah, suspendat șase etape pentru intrarea horror asupra lui Benzar

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal l-a suspendat șase etape pe atacantul Hakim Djamel Abdallah, de la Dinamo Bucureşti, pentru cartonaşul roşu...

China denunță sancțiunile SUA împotriva companiilor chineze ce ajută Rusia

China a afirmat că va lua "măsurile necesare" după anunţarea de către Washington a unor noi sancţiuni menite să paralizeze capacităţile militare şi industriale...

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...
Ultima oră
Pe aceeași temă